Græskarmos
Cremet og smagfuld græskarmos er et hit hos hele min familie – og det er en skøn efterårsspise, som kan nydes som alternativ til kartoffelmos eller til at anrette en salat på.
Jeg har et par gange den sidste månedstid tilberedt denne lækre kikærtesalat på en bund af græskarmos. Simpelthen glattet græskarmosen ud på et fad og derefter anrettet salaten ovenpå. Det ser festligt ud, smager fantastisk og gør salaten endnu mere mættende.
Græskarmos kan gemmes i køleskabet et par dage og et par spsk. fulde er også lækre i en buddhabowl eller andre salatskåle.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarmos
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1 hokkaido græskar, lille
- 1 løg, skåret i både
- 2 fed hvidløg, knust
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk smør
- 1,50 dl grøntsagsbouillon
- 50 g parmesan, revet
- 2 spsk æblecidereddike
- salt og friskkværnet peber
Skrub og rengør græskaret godt, det behøver ikke at blive skrællet. Halver græskaret og fjern kerner og indmad, skær kødet med skræl i grove tern.
Kom græskartern, løg, hvidløg, smør, timian og grøntsagsboullion i et stort ovnfastfad, beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter til det er mørt.
Kom det hele i en blender, hold lidt af væden tilbage, og kør til det er en lækker mos. Tilsæt mere af væden til konsistensen er som ønsket.
Blend parmesan og æblecider i og smag til med salt og peber.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg skal opereres og “prepper” min fryser med mad der ikke skal tygges. Vil jeg kunne fryse denne ret?
Hej Charlotte
Ja, det kan fint fryses. Måske hokkaidosuppe også kunne være et hit. Den kan også fryses.
Blot smag til igen efter optøning og genopvarmning
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Rigtig god opskrift . Den vil jeg bruge igen!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Kan en stavblender mon ondulere mosen?
Ja, det tror jeg sagtens at en god stavblender er.