Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeske-groentsagsdeller/ Græsk Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Græske grøntsagsdeller

Opskrift på græske grøntsagsdeller tilberedt med halloumi, soltørrede tomater og krydderier samt kikærter og squash. De saftige grøntsagsdeller smager dejligt i salater, bowls, til madpakker eller som grøntsagsbøf i en vegetarburger.

Jeg kalder dem græske grøntsagsdeller, da jeg laver dem med halloumi, hvidløg, timian og soltørrede tomater. De er nemlig rigtig gode som tilbehør til det græske køkken, serveret med tzatziki og en god græsk salat.

De lækre kåldeller smager skønt og mætter længe.

Prøv også: opskrift på græsk pastasalat >>

Græske grøntsagsdeller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT40M4
Ingredienser
  • 3 æg, sammenpisket
  • 50 g hvedemel
  • 150 g spidskål, fintsnittet
  • 2 tsk tørret timian
  • 20 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 125 g halloumi
  • 4 spsk olivenolie, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde

Kom æg, hvedemel, spidskål i en skål og rør det godt sammen med timian, soltørrede tomater og hvidløg. Lad det hvile i skålen i 15 minutter og rør det derefter godt sammen igen.

Kom kikærter i en foodprocessor eller minihakker og hak det groft. Rør de grofthakkede kikærter i farsen sammen med fintsmuldret halloumi, krydr med lidt salt og peber.

Kom spiseskefulde fars på en bradepande med bagepapir. Kom lidt olie på hænderne og form dellerne runde. Bag i en forvarmet ovn sammen med kartoflerne ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter i alt, vend dem efter cirka 10 minutter.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad