Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nutella-noeddesmoer/ Brunch Fødselsdag, Kager og søde sager, Smørbart og Syltetøj

Hjemmelavet nutella

Nutella rimer på sommerhushygge og sommerferie. På lune nybagte boller, lyst brød og kiks.

Vi spiser ellers aldrig nutella, men der er noget nostalgisk og hyggeligt ved at have lidt smørbart chokolade på bordet i ferien. Jeg Kan rigtig godt lide at lave hjemmelavet nutella og give den lidt ekstra knas fra ristede og  grofthakkede hasselnødder.

Den lækre nøddecreme smager af chokolade og hasselnødder og er et hit at sætte på weekendmorgenbordet.

Prøv også: min opskrift på bamseboller >>

Nutella
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT20M1
Ingredienser
  • 50 g hasselnødder
  • 100 g mælkechokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 40 g smør, stuetemperet
  • 0,50 tsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter på en bradepande, til hinderrne revner og bliver sprød.

Tag hasselnødderne ud af ovnen og kom dem i et rent klæde, gnid hasselnødderne i klædet så hinderne falder af.

Kom 3/4 af hasselnødderne i en foodprocesser og hak dem fint til nøddemel, eller hak dem super fint på skærebræt. Hak den sidste 1/4 groft, så der kommer godt med crunch i nutellaen.

Hak chokoladen og kom chokoladen og de finthakkede nødder i en skål.Varm fløden op i en gryde til kogepunktet og hæld fløden over chokoladen i skålen. Rør godt rundt og tilsæt smør under omrøring. Rør det godt igennem til det er helt ensartet. Kør eventuelt hurtigt med en stavblender hvis nødvendigt.

Rør de grofthakkede hasselnødder og flagesalt i og hæld chokoladen på et glas.

Stil i kølesskabet i 3 timer, så den kan sætte sig.