Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-nutella-chokolade-smorepalaeg/

Hjemmelavet nutella

Sommerhus og sommerferie er lig med nutella på lune boller og kiks. Er det ikke rigtigt? Vi spiser ellers aldrig nutella, men der er noget nostalgisk og hyggeligt ved at have lidt smørbart chokolade på bordet i ferien. Jeg havde en lille humpel god chokolade, så jeg valgte at lave nutellaen selv, fremfor at købe den færdige. Jeg gav den også et ekstra crunch i form af grofthakkede hasselnødder. Det er en smagssag, om man er til crunch eller ej. Jeg synes det hitter.

Selv om vi ikke holder rigtig sommerferie, så er vi jo i sommerhus og dermed kan vi da ligeså godt tage lidt sommerferiestemning med indover – alternativt kan man bare se det som en undskyldning for at spise hjemmelavet nutella ;)

PT20min

Nutella

1 glas    20 min
1 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Rist først hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter på en bradepande til skallen revner og bliver sprød. Tag hasselnødderne ud af ovnen og gnid dem mod hinanden til alle skallerne falder af. Kom 2/3 af hasselnødderne i en foodprocesser og hak dem fint til nøddemel, eller hak dem super fint på skærebræt. Den sidste 1/3 hakkes groft, så der kommer godt med crunch i nutellaen.

Hak chokoladen og kom chokoladen og de finthakkede nødder i en skål. Varm fløden op i en gryde til kogepunktet og hæld fløden over indholdet i skålen. Rør godt rundt. Smuldr smøret og tilsæt det i chokolademassen under omrøring. Rør til sidst de grofthakkede nødder i og maldonsalten og hæld chokoladen på et glas. Opbevar på køl og kan holde sig en lille uges tid … eller du ved, til der ikke er mere ;)