Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-pizza-lavet-pa-blomkalsbund/

Blomkålspizza – lavet på blomkålsbund

Jeg må indrømme, at jeg var ret forbeholden og en anelse skeptisk over for konceptet blomkålspizza … Ikke fordi jeg ikke kunne forestille mig at det ville smage glimrende.

Men derfra og så til at kalde det pizza … Det mindede mig om, da jeg opdagede, at man kunne købe makrelguf med pizzasmag?! Det er da sært. Jeg synes, at makrel smager skønt og mine børn elsker det også. Hvorfor tilsætte det en kunstig pizzasmag, det forstår jeg ikke. Nå. Det var vist et sidespor … Jeg elsker krydderier, elsker at bruge råvarerne på nye spændende måder, og er ikke specielt konservativ. Men at bage en pizza, med en pizzabund lavet primært af blomkål, ost og æg.

MEN! Mine forbehold er blevet gjort til skamme ift smag om ikke andet. Det smager godt! Det smager dog mere af tærte end af pizza og jeg synes ikke det helt lever op til mine forventninger om en super skøn pizza.

Man skal dog ikke skrue forventningerne op til en skøn italiensk pizza bagt med tynd bund, ala denne brunch pizza. Denne “pizza” med blomkålsbund ér anderledes, men den smager nu meget dejligt alligevel ;)

PT45Mter

Blomkålspizza med pizzabund lavet af blomkål

4 pers.    45 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Det hele blandes godt sammen i en skål og spredes tyndt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne til at glatte blomkålsbunden godt ud i et tyndt lag

Denne portion passer til 1 ½ bageplade ”pizza”.

Bundene forbages 20 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft til de lige netop er sprøde.

Imens koges tomatsaucen ind sammen med oregano i en gryde til konsistensen er cremet og ikke vandet.

De færdigbagte pizzabunde anrettes den med fyld; et tyndt lag tomatsauce, derefter ost og toppings, undtagen den friske persille.

Bag pizzaen færdig i ovnen i 16-18 minutter ved 190 grader varmluft.