Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-pizza-lavet-pa-blomkalsbund/

Blomkålspizza – lavet på blomkålsbund

Jeg må indrømme, at jeg har været forbeholden og en anelse skeptisk over for konceptet blomkålspizza … Ikke fordi jeg ikke kunne forestille mig at det ville smage glimrende. Men derfra og så til at kalde det pizza …

Jeg elsker krydderier, elsker at bruge råvarerne på nye spændende måder, og er ikke specielt konservativ. Det smager dog godt! Men mere af tærte end af pizza og selv om det smager glimrende, men det lever ikke helt op til mine forventninger om en super skøn pizza.

Man skal dog ikke skrue forventningerne op til en skøn italiensk pizza bagt med tynd bund. Denne “pizza” med blomkålsbund ér anderledes, men den smager nu meget dejligt alligevel ;)

PT45M

Blomkålspizza med pizzabund lavet af blomkål

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 blomkål, fintrevet - evt i foodprocessor
  • 3 æg
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 15 mandler, hakket til mandelmel
  • 75 g parmesan, fintrevet
  • 60 g frisk mozzarella, finthakket
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk oregano, tørret
  • Tomatsauce
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk oregano, tørret
  • Fyld fx.
  • 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
  • 2 tomater, skåret i skiver
  • 1 håndfuld bredbladet persille, som pynt på de færdige pizzaer
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Det hele blandes godt sammen i en skål og spredes tyndt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne til at glatte blomkålsbunden godt ud i et tyndt lag

Denne portion passer til 1 ½ bageplade ”pizza”.

Bundene forbages 20 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft til de lige netop er sprøde.

Imens koges tomatsaucen ind sammen med oregano i en gryde til konsistensen er cremet og ikke vandet.

De færdigbagte pizzabunde anrettes den med fyld; et tyndt lag tomatsauce, derefter ost og toppings, undtagen den friske persille.

Bag pizzaen færdig i ovnen i 16-18 minutter ved 190 grader varmluft.