Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/i-morgen-er-det-rigtig-jul/

I morgen er det rigtig jul

Der er lys på terrassen nu og her til aften drak jeg årets første glas gløgg og spiste nødder til og vi er også begyndt at tænke på flere julekager der skal bages, konfekt, æbleskiver, gaver, julekalender, pynt og julehygge. Nissen fra Maileg er klar med pakker til i morgen og jeg er meget spændt på, hvordan den bliver modtaget. Sagen er nemlig den, at Julie pludselig er skrækslagen bange for nisser, så måske må vi skynde os at pakke kalendernissen ned igen for i år – omvendt så kan Johan slet ikke få nisser nok, han vil gerne se noget med nisser, snakke om nisser og synge om nisser. Det er ikke altid lige nemt at imødekomme alles behov … Nisser eller ej, så er der kalendergaver og planer om forkælelse, hygge, god mad og juleforberedelser.

Vi skal nok bage flere pebernødder og drikke juledrik i de kommende uger. Jeg vil nok også drikke flere Chai Latte, for det smager så dejligt af jul og hygge, til min Chai vil jeg spise de cookies, som vi altid bager i december. Og vi skal lave konfekt af masser chokolade, marcipan, nougat – og dadelkugler ikke mindst. Det bliver hyggeligt at lave sammen med børnene. Jeg glæder mig rigtig meget til juleaften og andesteg med appelsin og vanilje – men jeg glæder mig mindst lige så meget til at finde på nye julede opskrifter her i december og dele dem med jer.

Rigtig glædelig 1. december lige om lidt :)

6 kommentarer
 • Mette skrev:
  30. november 2011 kl. 23:18

  Åh, jeg har sådan tænkt på de dadelkugler, men kunne ikke huske hvor jeg havde opskriften fra. Tak for linket. Dem må jeg have lavet meget snart. De var et kæmpe hit sidste år!

  • Ann-Christine skrev:
   30. november 2011 kl. 23:21

   Ja, de er nemlig vildt vildt gode – jeg glæder mig også til dem. Og så er de jo sådan relativt sunde i forhold til så meget andet, ik´ ;-)

 • Dorte Eilsø skrev:
  1. december 2011 kl. 14:55

  Vi glæder os også. Følger spændt med ;)

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2011 kl. 22:46

   :-) Jeg må se at finde på noget – de næste dage bliver lidt travle, men julehygge skal der være tid til

 • Benedikte Capion skrev:
  1. december 2011 kl. 19:57

  Nårh, da jeg var lille blev jeg også engang bange for nissen derhjemme lige pludselig et år. Jeg fik adventsgaver, som nissen jo lagde om natten i min store julestrømpe, som hang inde på mit værelse. Og så var jeg blevet så “nervøs” eller hvad man skal kalde det, at jeg lå vågen i længere tid flere gange om natten op til advent, og så var det jo, at min mor trøstede mig og fortalte om, at nissen kunne gøre sig usynlig, hvis han ikke ville ses af mennesker, så jeg skulle ikke være bange for, at jeg lige pludselig “så” nogen inde på mit værelse midt om natten. Det beroligede mig vist rigtig meget.. Så var det vist nogle år efter, jeg tror jeg var 8-9, så fik jeg et fint brev fra nissen, der forklarede, at når man blev så gammel som mig, som kom man over aldersgrænsen for nissen, da han jo skulle tage sig af så mange små børn, så på et tidspunkt måtte han sige farvel til én. Og så overgik tjansen til min mor, og sådan har det været lige siden ;)

  • Ann-Christine skrev:
   1. december 2011 kl. 22:50

   Det er en rigtig sød historie. Det går faktisk også meget meget bedre, det med at nissen hjælper med at lave gaver og putter dem i den store pakkekalender hver nat, det er vist gået rent ind. Det er jo nogle gange lidt uforklarligt hvad der gør små børn bange, de er lige lidt for små stadigvæk til at sætte ord på deres fantasi i de situationer. Det er en sød handling med det brev fra nissen, det er ret hyggeligt, ik´ :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.