Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julekarameller/

Julekarameller – flødekarameller med julesmag

I sommers lavede jeg en portion rigtig gode saltkarameller, og jeg tænkte, at opskriften fra dengang lige kunne få et twist af jul med et drys kanel. Denne gang har jeg kogt karamelmassen lidt længere, så det er en ret hård karamel, lige på kanten til bolcher. Jeg har planer om at nogle af dem skal spises som de er, måske med et lille drys Meldon salt. Resten vil jeg lave noget konfekt af – indtil videre er jeg stadig i overvejelserne …

Men jeg kan godt anbefale dig at prøve dem og spise dem som de er. De er ret gode!

PT45Mter

Julekarameller

50 stk.    45 minutter
50 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Kom piskefløde, sukker og glykosesirup i en gryde og kog det ved lav-mellem varme i omkring 40 minutter.

Det skal gerne boble svagt og omrøres med jævne mellemrum, til karamelmassen er gylden, sej og tyktflydende.

Karamellem skal gerne slippe bunden, når der røres i den. Tag en test, ved at hælde lidt på en tallerken, køl af og se om den stadig er lidt for blød.

Når karamellen er færdig, røres kanel i og karamelmassen hældes i en beholder, foret med bagepapir.

Lad den stå på køkkenbordet og køle af i 3-4 timer, hvorefter der kan skæres karameller ud.