Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julekarameller/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Julekarameller – flødekarameller med julesmag

Her får I min opskrift på lækre hjemmelavede julekarameller, som er uimodståelige dejlige at servere til et afsnit af dagens julekaldender eller en god julefilm.

De er skønne med julede krydderier som nelliker, vanilje, kanel og kardemomme.

Prøv endelig at lade krydderierne trække smag i den lunede fløde i 10 minutter, det smager så dejligt og de hjemmelavede flødekarameller er et hyggeligt og skønt decemberprojekt.

Prøv også: min opskrift på saltkarameller >>

Julekarameller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT10M25
Ingredienser
  • 5 dl piskefløde
  • 0,50 tsk stødt kanel
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 250 g sukker
  • 120 g glukosesirup
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom piskefløde, kanel, kardemomme og nelliker i en gryde og lun fløden op under omrøring til omkring 60 grader. Det skal ikke koge. Lad fløden trække smag fra krydderierne i 10 minutter og hæld derefter fløden gennem en finmasket sigte i en ren stor gryde.

Kom sukker og glukosesirup i fløden og kog det op.

Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.

Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej  konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.

Hæld karamelmassen i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir.

Lad karamellen stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.