Julekarameller – flødekarameller med julesmag


Her får I min opskrift på lækre hjemmelavede julekarameller, som er uimodståelige dejlige at servere til et afsnit af dagens julekaldender eller en god julefilm.
De er skønne med julede krydderier som nelliker, vanilje, kanel og kardemomme.
Prøv endelig at lade krydderierne trække smag i den lunede fløde i 10 minutter, det smager så dejligt og de hjemmelavede flødekarameller er et hyggeligt og skønt decemberprojekt.
Prøv også: min opskrift på saltkarameller >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 25 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Julekarameller
- 5 dl piskefløde
- 0,50 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt nellike
- 250 g sukker
- 120 g glukosesirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom piskefløde, kanel, kardemomme og nelliker i en gryde og lun fløden op under omrøring til omkring 60 grader. Det skal ikke koge. Lad fløden trække smag fra krydderierne i 10 minutter og hæld derefter fløden gennem en finmasket sigte i en ren stor gryde.
Kom sukker og glukosesirup i fløden og kog det op.
Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.
Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.
Hæld karamelmassen i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir.
Lad karamellen stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Spændende opskrift! Jeg har lavet saltkaramellerne mange gange med stor succes. Nu vil jeg kaste mig ud i dem her. Er det en stor katastrofe, hvis krydderierne ikke sies fra? Og skal man i så fald bruge mere/ mindre?
Hej Johanne
Det kan blot give en lidt mere ‘grumset’ farve til de færdige karameller, men det gør ikke spor ellers og jeg ville bruge sammen mængde.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Jeg prøvede denne opskrift i dag, og da der står, at flødekaramelblandingen skal ‘koge’, og at man ikke må røre i den for ofte, så endte min karamelmasse med at brænde helt vildt på. Hvordan undgår du det? På forhånd tak. Vh Stine 😊
Hej Stine
Jeg har aldrig været i nærheden af at opleve at det er tæt på at brænde på, så det må blot blive et gæt :) Sørg for at det ikke er for varmt, det skal koge, men ikke brændes af. Brug en tykbundet gryde af stål, og rør det kort igennem cirka hver 3-5 minut, hvis du ikke oplever det er tæt på at brænde på, så kan du fint lade der gå længere imellem du rører
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg synes, din opskrift er nem at gå til, har lavet saltkaramellerne nogle gange nu. (dog minus salt :) ) Det virker næsten til at være for simpelt, i forhold til når jeg kigger på andre opskrifter, at karamellen bliver lige en anelse for hård, fordi jeg ikke tør at tage den af for tidligt. ;)
Nu skal der gøre lidt andet ved denne opskrift, som jeg er lidt nysgerrig på.
Hvorfor skal fløden og krydderierne varmes for sig selv først?
Og hvorfor skal det så efterfølgende sies?
Når fløden + krydderierne skal trække – skal det så af varmen i de 10 min?
hej Mette
I denne opskrift skal fløden blot tage smag fra krydderierne, så derfor sigter jeg dem fra. Det kan tages af varmen mens det trækker smag eller blot stå på helt lav varme.
God fornøjelse
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine