Kammerjunkere


Hjemmelavede kammerjunkere smager så dejligt og er en skøn spise om sommeren, når det er sæson for den dejlige koldskål, serveret med nybagte kammerjunker og sommerens søde bær og mynte. Det er så nemt og super lækkert.
De er et hurtigt og overskueligt lille bageprojekt, som mine børn elsker at være med til. Det kan varmt anbefales at lave en stor portion, for de holder sig glimrende et par uger i en kagedåse eller lufttæt beholder – og så smager de så skønt, så de hurtigt er spist.
Prøv også: Opskrift på hjemmelavet koldskål her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 40 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kammerjunkere
- 100 g hvedemel
- 25 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g sukker
- 1 knivspids salt
- 0,50 øko citron, revet skal herfra
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g smør
- 1 æg
Bland hvedemel og fuldkornshvedemel, bagepulver, sukker, salt, citronskal og vaniljesukker godt sammen. Smuldr smør i melblandingen, til det er helt fint og ensartet.
Saml dejen med æg og ælt den hurtigt sammen.
Skær dejen i stykker a ca. 6 g. Tril stykkerne til kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Giv kammerjunkerne et lille tryk på midten, så de bliver lidt flade.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 15-18 minutter, til de er let gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg bruger ofte dine opskrifter. De er altid vellykkede.
Hej Bente
Tusind tak det er jeg rigtig glad for du synes!
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
De er meget lækre. Opskriften er så hurtig. Jeg laver gerne dobbelt portion. Bager halvdelen straks. Ruller den anden halvdel i pølser, fryser dem. De optør hurtigt, så man kan bage dem.
Du har mange gode opskrifter og fine bøger.
Hej Kirsten
Så lækkert med dej til kammerjunker i fryseren. Det er jo et hit her i sommermånederne!
Mange tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter og kogebøger.
Kh Ann-Christine
Vildt lækre – tilsatte kardemomme.
Tænkte om man måske kunne fryse dejen i en pølse, så de var nemme at tage ud og skære pænt når behov 🤩
hej Charlotte
Tak for din søde hilsen! Det er jeg glad for du synes.
De kan fint fryses ned og skæres ud til kammerjunkere, det er så lækkert for så har man jo nem adgang til friskbagte kammerjunkere i løbet af sommeren :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine