Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/paerecrumble-med-hvid-chokolade-og-vanilje/

Pærecrumble med hvid chokolade og vanilje

I weekenden bager jeg ofte en kage til os enten om lørdagen eller søndagen. Julie, og indimellem også Johan, plejer at hjælpe til og det er på en gang en rigtig dejlig hyggestund og så elsker jeg simpelthen duften og smagen af hjemmebagte kager. Sidste weekend bagte vi en pærecrumble med stykker af hvid chokolade og sprød crumbleknas på. Serveret med en skefuld vanilje is til.

Crumble er sådan en slags kage som ikke ser ud af meget, en anelse kedelig i sit udseende, måske. Men man skal absolut ikke dømme på udseendet. Kagen er forrygende og jeg synes den er en perfekt kombination af den bløde og søde bagte frugt og den sprøde og knasende crumble. Faktisk har jeg planer om endnu en pærecrumble i den kommende weekend.

PT30min

Pærecrumble med hvid chokolade og vanilje

6-8 pers    30 min
6-8 pers
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Pærer skrælles, skæres i tern og vendes med citronsaft, 2 spsk sukker og 2 spsk musvado.

Crumblen smulres sammen, hurtigt, for smøret må ikke smelte, men det hele skal have sådan en smulret og krummet konsistens. Hak chokoladen groft. Smør en form med smør. Læg pærerne i bunden, drys chokolade over og derefter crumblen. Bag i ovnen i ved 180 grader i omkring 16-20 minutter. Lad den køle en smule af og spis den lun sammen med is, creme fraiche eller flødeskum.