Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pasta-aglio-e-olio/

Pasta aglio e olio – pasta med hvidløg og olie

Den skønne ret med navnet Pasta aglio e olio dækker ganske enkelt over en super simpel pastaret med hvidløg og olie.

Så nemt og enkelt, som  nærmest kun italienerne kan gøre det! Jeg bruger helst en god tør pasta og en god spaghetti eller linguine – og det er jo en smagssag, men brug endelig bare en variant, som du synes rigtig godt om.

Server som den er til en forret eller som tilbehør til en anden skøn ret – se forslag nedenfor opskriften

Prøv også: min opskrift på pasta med salviesmør >>

PT15M

Pasta Aglio e olio - pasta med hvidløg og olie

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 400 g linguine, (eller anden pasta)
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kog pastaen al dente i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand.

Kom imens hvidløg og finthakket chili i en sauterpande med olie og tænd for lav varme, fx på 3 ud af 9. Rør i olien, mens pastaen koger. Olien skal ikke blive varm eller sautere hvidløget, den skal blot lige blive tilpas varm til at trække smag fra chili og hvidløg.

Hæld vandet fra pastaen gennem en sigte, når den er perfekt og stadig har bid. Kom den varme pasta på panden  med olie, hvidløg og chili og vend det godt rundt så den krydrede olie fordeler sig overalt på pastaen. Server på tallerkener med et godt drys parmesan, lidt persille og friskkværnet sort peber.