Pasta aglio e olio – pasta med hvidløg og olie
Den skønne ret med navnet Pasta aglio e olio dækker ganske enkelt over en super simpel pastaret med hvidløg og olie.
Så nemt og enkelt, som nærmest kun italienerne kan gøre det! Jeg bruger helst en god tør pasta og en god spaghetti eller linguine – og det er jo en smagssag, men brug endelig bare en variant, som du synes rigtig godt om.
Server som den er til en forret eller som tilbehør til en anden skøn ret – se forslag nedenfor opskriften
Prøv også: min opskrift på pasta med salviesmør >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta aglio e olio
- 400 g linguine, (eller anden pasta)
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 3 spsk olivenolie
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog pastaen al dente i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand.
Kom imens hvidløg og finthakket chili i en sauterpande med olie og tænd for lav varme, fx på 3 ud af 9. Rør i olien, mens pastaen koger. Olien skal ikke blive varm eller sautere hvidløget, den skal blot lige blive tilpas varm til at trække smag fra chili og hvidløg.
Hæld vandet fra pastaen gennem en sigte, når den er perfekt og stadig har bid. Kom den varme pasta på panden med olie, hvidløg og chili og vend det godt rundt så den krydrede olie fordeler sig overalt på pastaen. Server på tallerkener med et godt drys parmesan, lidt persille og friskkværnet sort peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Skulle til at lave en omgang igen, og ville lige opfriske forholdene.
Jeg vil give et tip omkring kogningen af pastaen. Kog den i så lidt vand så muligt (men stadig en smule dækket), så der er så meget stivelse i vandet som muligt når du er færdig.
Pas på med salten da det er nemt at oversalte i så lidt vand. Og man skal også rørre mere i det så det ikke brænder på, men når man så bruger pastavandet virker det som en fantastisk emulgator og kan lave den mest cremede sovs
UHMMM… Jeg har netop lavet denne pastaret her til aften, og serveret sammen med dine quinoadeller, serverede en simpel spidskålssalat til. Det var bestemt ikke dårligt. Tak for altid super god inspiration til vores madplaner herhjemme.
Mvh. Ditte
Uhmm, det lyder som en skøn menu
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre I har glæde af mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Hej
Du har mange dejlige opskrifter, men denne “halter”. Opskriften er fattigmandskost oprindelig fra Syditalien og hedder “Aglio olio e peperoncino”. Min hustru og jeg har fået den både i Veneto og Campagnia, det er meget vigtigt at krydre med chilli.