Rabarber Tiramisu
Rabartiramisu er en skøn sommerdessert og en dejlig variation af den skønne italienske klassiker, som jeg også er ret begejstret for!
Jeg har rabarber i haven både herhjemme og skal også have det i vores sommerhus, for jeg er så glad for den skønne grøntsag, som rabarber jo rent faktisk er – og prøver hvert år at lave og finde på nye opskrifter med de smukke pink rabarberstilke.
Denne dessert kan så varmt anbefales. En herlig servering til de skønne weekenddage her i forsommeren
Prøv også: min opskrift på klassisk tiramisu >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarber Tiramisu
- Rabarber
- 400 g rabarber, skåret i tern a 2 cm
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- Mascarponecreme
- 3 æg
- 70 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g mascarpone
- Derudover
- 200 g ladyfingers, savoiardi kiks
- 50 g hvid chokolade
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rabarber
Kom rabarber, sukker og vaniljesukker i en gryde og varm det op til kogepunktet. Skru helt ned til lav varme, lad det stå i 10 minutter og sluk derefter for varmen og lad rabarberne køle af i gryden.
Mascarponecreme
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Stil dem til side.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Vend mascarpone i æggesnapsen og rør det nænsomt sammen. Vend derefter en stor skefuld stiftpiskede æggehvider i og vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i uden at slå luften ud af dem.
Saml desserten
Fordel ladyfingers-kiksene i et fad på ca. 20 × 20 cm og fordel den afkølede rabarberkompot over. Gem nogle af rabarberstykkerne til pynt.
Fordel mascarponecremen over og pynt med de flotteste rabarberstykker, grofthøvlet hvid chokolade
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Ann-Christine
Kan denne rabarber-tiramisu ikke godt laves dagen i forvejen og stilles på køl?
mvh Ruth
Kære Ruth
Jo, det kan den godt :)
Kh Ann-Christine
Virkelig lækkert
Har Laverne en gang før og det smagte virkelig skønt.
Men er det rigtigt, at det ‘kun’ et lag ladyfingers, rabarber og mascarponecreme?
Tror jeg kom til at lave med flere lag nemlig…
Mh og tak for gode opskrifter
Anne-Mette
En super god side som jeg bruger jævnligt! Rigtigt mange dejlige opskrifter :-)
Jeg har lavet tiramisu og kan ikke rigtig få størrelsen af fadet til at passe til kiksene. Lægger du kiksene i flere lag? Et fad på 20×20 tager kun 100 g af kiksene hvis det kun er et lag, men der står 200 g i opskriften?