Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarber-tiramisu/

Rabarber Tiramisu

Rabartiramisu er en skøn sommerdessert og en dejlig variation af den skønne italienske klassiker, som jeg også er ret begejstret for!

Jeg har rabarber i haven både herhjemme og skal også have det i vores sommerhus, for jeg er så glad for den skønne grøntsag, som rabarber jo rent  faktisk er – og prøver hvert år at lave og finde på nye opskrifter med de smukke pink rabarberstilke.
Denne dessert kan så varmt anbefales. En herlig servering til de skønne weekenddage her i forsommeren

Prøv også: min opskrift på klassisk tiramisu >>

PT5H

Rabarber Tiramisu

Tid i alt5 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 dag
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Rabarber
  • 400 g rabarber, skåret i tern a 2 cm
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Mascarponecreme
  • 3 æg
  • 70 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g mascarpone
  • Derudover
  • 200 g ladyfingers, savoiardi kiks
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rabarber
Kom rabarber, sukker og vaniljesukker i en gryde og varm det op til kogepunktet. Skru helt ned til lav varme, lad det stå i 10 minutter og sluk derefter for varmen og lad rabarberne køle af i gryden.

Mascarponecreme
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Stil dem til side.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Vend mascarpone i æggesnapsen og rør det nænsomt sammen. Vend derefter en stor skefuld stiftpiskede æggehvider i og vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i uden at slå luften ud af dem.

Saml desserten
Fordel ladyfingers-kiksene i et fad på ca. 20 × 20 cm og fordel den afkølede rabarberkompot over. Gem nogle af rabarberstykkerne til pynt.

Fordel mascarponecremen over og pynt med de flotteste rabarberstykker, grofthøvlet hvid chokolade