Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarber-tiramisu/

Rabarber Tiramisu

Rabartiramisu er en skøn sommerdessert og en dejlig variation af den skønne italienske klassiker, som jeg også er ret begejstret for!

Jeg har rabarber i haven både herhjemme og skal også have det i vores sommerhus, for jeg er så glad for den skønne grøntsag, som rabarber jo rent  faktisk er – og prøver hvert år at lave og finde på nye opskrifter med de smukke pink rabarberstilke.
Denne dessert kan så varmt anbefales. En herlig servering til de skønne weekenddage her i forsommeren

Prøv også: min opskrift på klassisk tiramisu >>

PT4H

Rabarber Tiramisu

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Rabarber
  • 400 g rabarber, skåret i tern a 2 cm
  • 175 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Mascarponecreme
  • 3 æg
  • 70 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g mascarpone
  • Derudover
  • 200 g ladyfingers, savoiardo kiks
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom rabarber, sukker og vaniljesukker i en gryde og kog op til kogepunket. skrue helt ned til lav varme, lad det stå i 10 minutter og sluk derefter for varmen og lad rabarberne køle af i gryden.

Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive og stil dem til side i en ren skål.

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker i en skål, til det er en lys skummende æggesnaps. Vend mascarponen forsigtigt i æggesnapsen og rør det nænsomt sammen. Vend derefter en stor skefuld stiftpisket æggehvide i og vend resten af æggehviden forsigtigt i, uden at slå luft ud.

Fordel ladyfingers kiksene i et fad og fordel den afkølede rabarberkompot over. Gem nogle af rabarberstykkerne til pynt af desserten.

Fordel mascarponecremen over og pynt med de flotteste rabarberstykker, grofthøvlet mørk eller hvid chokolade og frisk mynte.

Stil i køleskabet i 3 timer.