Rygeostdip – til grill og grøntsager
Rygeostdip eller rygeostcreme smager super godt og kan overbevise enhver der måske ikke er så vild med almindelig rygeost, om at det er toppen af lækkerhed.
Den cremede rygeostdip bliver nemlig både fyldt med smag og er en cremet, glat, blød og ualmindelig velsmagende dip. Den gør sig godt til små blinis med røget laks til sommerens middage, til grøntsagsstænger og den lille sult og som tilbehør til grill og sommerhyggelige middage i haven.
Prøv også: min opskrift på blinis med stenbiderrogn >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rygeostdip - til grill og grøntsager
- 200 g rygeost
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk sukker
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 dl purløg, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom rygeost, halvdelen af cremefraiche, sukker, lidt citronsaft og fintrevet citronskal, salt og peber i en foodprocessor og kør til det er helt glat og cremet. Juster konsistensen med ekstra cremefraiche til den er perfekt som dip.
Server med et godt drys purløg.
Til ca 6 pers.
Prøv lige og overveje hvor godt den der dip vil smage på en kartoffelmad… Lækkert ?
Ja, uhmmm :)
Jeg kan rigtig godt lide dine opskrifter. Udskriver dem meget ofte. Jeg er dog ked af at man ikke får billedet med når man udskriver. Er det mig som ser forkert?
Hej Jette
Mange tak :)
Det har vi fravalgt pga at det tager meget farveblæk at printe billederne med.
Kh Ann-Christine
Lækre Små retter til 5 ældre.
Kan du foreslå noget.
1. Laks med rygeosrcreme
2. Måske Vitello el andet
Hej Hanne
Der er masser af dejlig inspiration her: https://www.valdemarsro.dk/forretter/
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, jeg sidder lige og ser lidt Masterchef:) og googler på rygeostcreme. Som fynbo falder jeg over, at du angiver, hvilken % cremefraiche du bruger, men ikke hvilken rygeost. Der er stor forskel på smagen i skummetmælks- og sødmælks rygeost.
Kærligst en stor fan, assimileret jyde fra Fyn, Gitte
Hej Gitte
Mange tak for din søde hilsen :)
Ja, det er helt rigtigt, til denne dip synes jeg begge varianter holder fint.
Kh Ann-Christine