Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/scones/ Afternoon tea Boller, Brød, Brød og Boller, Brunch

Scones

Vi har spist scones og den lækre traditionelle engelske afternoon tea servering adskillige gange – både herhjemme hos os selv og på skønne steder, når vi har været ude at rejse.

Scones er et helt fast indslag i sådan en servering, med små sandwich og kager til – men de er virkelig også alletiders serveret alene med flødeskum (eller clotted cream) og god syltetøj. Og så naturligvis en kande god te til.

Jeg har eksperimenteret mig frem til den helt perfekte opskrift, som ganske enkelt er blevet til de bedste scones jeg nogensinde har smagt.

Her får du min opskrift på de lækreste hjemmebagte scones …

Scones
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT20MPT10M8
Ingredienser
  • 180 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 1 tsk bagepulver
  • 70 g smør, koldt
  • 1 dl kærnemælk
  • 4 spsk piskefløde
  • Til pensling
  • 1 æg, sammenpisket
Fremgangsmåde

Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør den godt sammen. Smuldr iskoldt smør i blandingen.

Rør hurtigt kærnemælk i dejen og saml dejen med piskefløde. Dejen skal blot være akkurat samlet og må ikke æltes!

Vend dejen ud på et meldrysset og tryk dejen ud til en firkant på 1,5 cm i højden. Skær dejen over på midten og læg den ene halvdel over den anden.

Tryk dejen ud igen til en højde 1,5 cm. Dejen vil klistre lidt til bordpladen, men pas på ikke at drysse for meget mel over.

Stik scones ud med en rund udstikker på 5 cm i diameter. Dejen vil klistre lidt til bordpladen, brug en kniv til at skære hver scones fri. Der skal endelig ikke bruges mere mel!

Sæt scones på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-17 minutter. Lad dem køle af et par minutter på en rist og server, mens de er helt friskbagte og lune.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad