Scones


Vi har spist scones og den lækre traditionelle engelske afternoon tea servering adskillige gange – både herhjemme hos os selv og på skønne steder, når vi har været ude at rejse.
Scones er et helt fast indslag i sådan en servering, med små sandwich og kager til – men de er virkelig også alletiders serveret alene med flødeskum (eller clotted cream) og god syltetøj. Og så naturligvis en kande god te til.
Jeg har eksperimenteret mig frem til den helt perfekte opskrift, som ganske enkelt er blevet til de bedste scones jeg nogensinde har smagt.
Her får du min opskrift på de lækreste hjemmebagte scones …
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Scones
- 180 g hvedemel
- 30 g sukker
- 0,50 tsk flagesalt
- 1 tsk bagepulver
- 70 g smør, koldt
- 1 dl kærnemælk
- 4 spsk piskefløde
- Til pensling
- 1 æg, sammenpisket
Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør den godt sammen. Smuldr iskoldt smør i blandingen.
Rør hurtigt kærnemælk i dejen og saml dejen med piskefløde. Dejen skal blot være akkurat samlet og må ikke æltes!
Vend dejen ud på et meldrysset og tryk dejen ud til en firkant på 1,5 cm i højden. Skær dejen over på midten og læg den ene halvdel over den anden.
Tryk dejen ud igen til en højde 1,5 cm. Dejen vil klistre lidt til bordpladen, men pas på ikke at drysse for meget mel over.
Stik scones ud med en rund udstikker på 5 cm i diameter. Dejen vil klistre lidt til bordpladen, brug en kniv til at skære hver scones fri. Der skal endelig ikke bruges mere mel!
Sæt scones på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-17 minutter. Lad dem køle af et par minutter på en rist og server, mens de er helt friskbagte og lune.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har ikke prøvet at bage scones før, selvom jeg boede 7 år i Wales.
Nu vil jeg prøve dine.
Husker min mor tit bagte boller med bagepulver, så tænker de lidt vil minde mig om hende, selvom hun døde i 1995.
Var det ikke mere almindeligt at bruge bagepulver som hævemiddel før i tiden??
Hej Birte
Hvor hyggeligt!
Bagepulveret giver en helt anden kumme og konsistens end gær og surdej, så det er et must i scones for at få den rette krumme. Måske tænker du på sodabrød, som er et traditionelt irsk brød bagt med bagepulver?
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge havremælk i stedet for kernemælk og fløde?
Hej Laurine
Det må du endelig prøve dig frem med, for det er helt sikkert en smagssag ♡
– jeg vil dog nødigt undvære kærnemælken og piskefløden i min scones ;)
God fornøjelse med bagningen
Kh Ann-Christine
Har prøvet flere opskrifter på Scones. Men det er endnu ikke lykkes at lave dem uden at de bliver hårde og knoldede. Man skal virkelig passe på med ikke at komme for meget mel i. Tror jeg vil prøve din opskrift :-)
Rigtig god fornøjelse med dem.
Vær endelig opmærksom på både at undlade ekstra mel, men også at ælte dejen, den skal blot samles hurtigt.
Kh Ann-Christine