Shakshuka


Shakshuka er en vidunderlig varmende ret, som stammer fra Tunesien og spises i flere nordafrikanske lande, ofte til morgenmad.
Retten minder lidt om den fantastiske mexicanske ret Huevos Rancheros, blot i en mere enkel udgave. Men stadig mættende, nærende og fuld af den bedste velsmag.
En skøn ret til det nemme vegetariske aftensmåltid, men også til frokost eller til den grønne morgenmad. Her i de kolde vintermåneder er det ekstra dejligt med varmende morgenmad.
Prøv også: Flere lækre vegetar opskrifter >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Shakshuka
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 800 g hakkede tomater
- 2 rød peberfrugt, skåret i tern
- 4 æg
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket, til drys
- 75 g feta, smuldret til drys
Rist krydderierne på en varm tør pande under omrøring i et minuts tid, til det begynder at dufte fantastisk.
Kom olie, løg og hvidløg på panden og sauter løgene, til de er bløde.
Tilsæt hakkede tomater og lad det simre uden låg i cirka 10 minutter, til noget af væden er fordampet.
Rør peberfrugt i og smag til med salt og friskkværnet peber.
Slå æggene ud i panden og rør en smule af æggehviden rundt i retten. Sæt låg på panden og lad den stå, til æggehviden er fast.
Drys med feta og bredbladet persille inden servering.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fik for første gang Shakshuka til gl.elevarrangement på Ry Højskole – var vild med den og måtte efterfølgende lave retten herhjemme 😉
Fandt din opskrift, og den er virkelig blevet et hit til både fællesspisning og herhjemme i huset. Krydderierne doceres med kyndig og erfaren hånd, og det giver masser af smag, vi danskere er sku forsigtige med krydderier må jeg sige, så dine anvisninger på dosering af krydderier forskrækker ingen, men det kan bruges som en rettesnor 😉
Men…..skøn ret 😉
Hej Asbjørn
mange tusind tak for din fine feedback! – det er jeg glad for at høre og dejligt at du justere til med krydderierne, så den passer lige perfekt til dine smagsløg :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
kan man også lave den i et større fad i ovnen?
Hej Karina
Ja, det kan man fint gøre.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne lave det portionsanrettet og i små ramakiner. Hvor mange grader og hvor længe vil du sætte det i ovnen?