Småkager med marmelade
De små lækre småkager med marmelade er et sikkert julehit hjemme hos os og de er virkelig også særligt skønne. Julemandensknapper kalder Johan og Julie dem – og de ligner jo faktisk også helt nogle små fine knapper som snildt kunne sidde på julemandens røde frakke.
Jeg kommer hindbær- eller jordbærsyltetøj i – det smager skønt og giver en smuk farve. Men prøv endelig også med enten brombær, blåbær eller andre variantere. Marmeladesmåkager er hyggelige for børnene at lave selv og så er de festlige på konfektbordet her i juletiden.
Prøv også: opskrift på de lækreste brunkager >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 100 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Småkager med marmelade
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 125 g smør, blødt og stuetempereret
- 125 g sukker
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 0,50 dl piskefløde
- 3 spsk hindbærmarmelade
Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig og rør derefter i smør/sukker blandingen til det er helt smuldret sammen. Saml dejen med piskefløden og ælt dejen kortvarigt til den er helt ensartet.
Tril små kugler på ca. 1 cm i diameter, som sættes på 1-2 bageplader med bagepapir. Brug enden af en grydeske med rundt skaft til at lave en fin fordybning ned i alle kuglerne.
Fyld lidt marmelade i hver og bag marmeladesmåkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter. Hold endelig lidt øje med dem, de blot lige blive gyldne i kanten.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad














Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Er denne opskrift i din jule opskriftsbog?
Den har jeg nemlig lige købt da jeg for første gang skal lave julemiddagen selv😊
Mvh Karina
Hej Karina
Hvor hyggeligt, jeg håber du får meget glæde af julebogen og kommer til at hygge dig med at står for den store julemiddag. Jeg har lavet et par sider i bogen med tips til planlægningen af julemiddagen.
Denne opskrift er også i bogen, på side 8. Det er lige opdateret her i opskriften også :)
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kunne denne opskrift bruges hvis jeg vil prøve at lave Shortbread Linzer Cookies som de vistnok hedder. Der er de udstukket med fx. et hjerte i midten og dejen drysses med flormelis.
Hej Maja
Jeg ved hvilke småkager du mener og de vil være rigtig lækre at lave med denne dej. Dejen kan nmelig fint bruges til at stikke ud, men er ikke at sammenligne med shortbread.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tusind tak for svar. Forsøget er i mellemtiden afprøvet og med fin succes. Kan godt se der er lidt forskel ifht shortbread, men denne opskrift var dejlig overskuelig at gå til og dejen blev virkelig god at arbejde med.
Hej Maja
Hvor er det dejligt at høre! Det kan være jeg skal gøre dig forsøget efter i juleferien ♡
Tak for din tilbagemelding, det er jeg glad for.
Kh Ann-Christine
Kan dejen fryses?
Hej Mette
Ja, det kan den sagtens :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine