Tomatpesto
I weekenden har vi stort set levet af små tapasretter i sommerhuset.
I den helt lette og nemme kategori, hvor vi næsten ikke skulle tilberede noget.
Den grønne pesto (har blot udskiftet pinjekerner med mandler) og tomatpesto er dog hjemmelavet. I kombination med noget super lækkert brød, lidt grønt, et par gode oste, smør og lidt pølse – så kan man frembringe et ganske formidabelt måltid.
Helt perfekt både til hyggeweekender og som super nem hverdagsmad.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tomatpesto
- 200 g soltørrede tomater i olie, i olie
- 30 g parmesan, groftrevet
- 3 spsk pinjekerner, eller mandler
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk frisk basilikum, alternativt timian eller oregano
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Blend tomater, parmesan, olie, hvidløg og pinjekerner/nødder, til konsistensen er pesto perfekt.
Rør krydderurter i og smag til med salt og peber, samt lidt mere olie
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Hvor lang tids holdbarhed er der på din tomatpesto?
Kan den evt. gøres så den kan holde hele vinteren?
Hvis du skolder glas grundigt, så tror jeg sagtens den kan holde sig vinteren over. Alternativt kan du fryse den ned, hvilket jeg gerne selv gør i mindre portioner, for at undgå atamon og lign – og så er jeg sikker på at det kan holde sig.
Kh AC
Hej
Tak for dit svar.
Tror jeg prøver at lave det men henkoger det. Har ikke plads i fryseren.
Super nemt og lækkert! Mange tak for din skønne blog!
Tror du det kan fryses?
Hilsner Charlotte
Hej Charlotte ?
Det er bedst, at fryse pesto en uden ost og hvidløg, da det er de engredienser der ændre mest smag ved frysning.
Vh. Dan
Tak for din søde hilsen! :)
det er jeg sikker på at den fint kan – rør den blot godt igennem efter den er tøet op igen.
Kh AC
Tusind tak, det prøver jeg ;-)
Uh, den må jeg prøve. Her hjemme putter vi næsten altid vores datter tidligt om fredagen og spiser så selv lidt sen aftensmad, gerne ‘hapsemad’, hvor man kan sidde længe og…..nå ja, hapse…..af forskellige småting. Pesto er perfekt dertil!
Skulle lysten komme over dig, kunne det være super om du kom op med en lækker opskrift på chilipesto. Vi køber altid den fra Svansø, men det er jo bare sjovere at lave tingene selv – og rart at vide hvad der er i :) Jeg synes altid mine badilikumpestoer bliver lidt for grynede, jeg må prøve din på fredag.
Hvor lyder det som en hyggelig fredagstradition I har!
Chilipesto … det må jeg da prøve, så det kommer på min liste og kommer nok på bloggen på et tidspunkt :)
Dejlig aften og god påske til jer
Kh AC