Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tomatpesto/

Tomatpesto

I weekenden har vi stort set levet af små tapasretter i sommerhuset.

I den helt lette og nemme kategori, hvor vi næsten ikke skulle tilberede noget.

Den grønne pesto (har blot udskiftet pinjekerner med mandler) og tomatpesto er dog hjemmelavet. I kombination med noget super lækkert brød, lidt grønt, et par gode oste, smør og lidt pølse – så kan man frembringe et ganske formidabelt måltid.

Helt perfekt både til hyggeweekender og som super nem hverdagsmad.

PT10M

Tomatpesto

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 uge
Antal1 glas
Ingredienser
  • 200 g soltørrede tomater, i olie
  • 30 g parmesan, groftrevet
  • 3 spsk pinjekerner, eller mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk basilikum, alternativt timian eller oregano
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Blend tomater, parmesan, olie, hvidløg og pinjekerner/nødder, til konsistensen er pesto perfekt.

Rør krydderurter i og smag til med salt og peber, samt lidt mere olie