Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bananmuffins/ Cupcakes og Muffins Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager

Bananmuffins

Bananmuffins med chokolade og nødder, der er bagt med modne sødmefyldte bananer som nærmest kalder på at blive tryllet om til lækkert bagværk … eller en smoothie, bananpandekager eller andet lækkert.

Her er de saftige bananmuffins fyldt med nødder og chokolade, for de to er udgør et fremragende makkerpar til banan og så giver det både smag og et dejligt crunch til krummen. Kagerne er nemme at bage og skønne at lave sammen med børnene.

Prøv også: min opskrift på banankage >>

PT45MPT25M12

Bananmuffins med chokolade og nødder

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 75 g hasselnødder
  • 110 g smør, blødt og stuetempereret
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 110 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 banan, modne
  • 80 g mørk chokolade, hakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag i 15 minutter til hinderne bliver sprøde og sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Hak nødderne groft.

Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt, og pisk derefter et æg i ad gangen.

Bland hvedemel, bagepulver og salt, sigt det i smørblandingen og rør dejen sammen.

Mos bananerne med en gaffel og rør dem i dejen sammen med chokolade og nødder. Vend godt rundt.

Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 18 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle af på en rist inden servering.