Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/bastogne-kiks/

Bastogne Kiks

Krydrede og knasende sprøde hjemmebagte bastogne kiks.

Perfekte til en kop te og en god bog eller som tilbehør til en herlig lille anretning af afternoon tea, hvilket var præcis hvad disse var lavet til i går. Julie skulle have et par veninder på besøg og havde sådan ønsket sig et lille teselskab med scones, te og småkage. Det var rigtig hyggeligt!

De lækre bastogne kiks er der tilmed flere af jer der har spurgt om jeg mon ikke kunne lave en skøn opskrift på – og det skulle da være mig en sand fornøjelse ♡ Må indrømme, at det er vældig længe siden at jeg har smagt originalen, men den krydrede lækre smag, glemmer man jo ikke sådan lige.

Rigtig dejlig weekend til jer alle sammen.

PT1H30min

Bastogne Kiks

20-24 stk    1 time 30 min
20-24 stk
Ingredienser
  • 50 g muscovadosukker (alternativt brun farin)
  • 50 g ahornsirup
  • 50 g blødt smør
  • 1 knivspids stødt ingefær
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel
  • et lille nip salt
  • ½ øko citron, skallen herfra
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 125 g. hvedemel
Udskriv opskrift
1 time 30 min
Fremgangsmåde

Bland muscovadosukker, og ahornsirup sammen i en skål og pisk smørret i.

Rør mel, citronskal, ingefær, salt, vanilje, kardemomme, kanel og bagepulver sammen og ælt melblandingen i dejen. Stil dejen i køleskabet i mindst en time.

del dejen i to og rul dejen ud i to lange stængler på ca. 1 ½ cm diameter. Kør en gaffel igennem, så der dannes et fint rillet mønster. Det gøres nemmest ved en masse små lette tryk med gaflen.  Skær de rillede dejstænger i 3-4 cm aflange stykker.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter ved 175 grader varmluft.