Mulligatawny suppe
En varmende og velsmagende mulligatawny suppe til aftensmad, det er så dejligt og hyggeligt! -og på trods af at denne suppe er svær at udtale, så er den virkelig ualmindelig god at spise!
Det er et af mine skønneste bud på en lækker karrysuppe med kylling. Den er nem at tilberede og har bare en rigtig god smag.
Den indiske karrysuppe varmer og er krydret, men den ikke spor stærk. Hvis man ønsker en stærkere mulligatawny karrysuppe, så kommer man bare lidt chili i eller drysser finthakket rød chili udover hele herligheden ved servering – et herligt varmt kick af velsmag.
Prøv også: opskrift på naanbrød >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mulligatawny suppe - karrysuppe med kylling
- 2 tsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 2 porre, skåret i tynde skiver
- 500 g kyllingebryst, i tern
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 2 tsk tørret timian
- 2 tomater, i både
- 1 rød peberfrugt, i tern
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk majsstivelse, rørt ud i lidt vand
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
Varm en gryde op ved middelvarme og rør karry og spidskommen rundt i gryden, til det begynder at dufte. Tilsæt olie, løg, hvidløg og porrer og sauter det i karryen, til løgene er bløde.
Kom kyllingekødet i gryden, brun det på alle sider og tilsæt grøntsagsbouillon sammen med timian. Lad det simre under låg ved lav varme i 20 minutter til kyllingen er mør, og kog imens risene, efter anvisning på emballagen. Tilsæt tomat og peberfrugt og smag til med salt og peber.
Jævn suppen en anelse med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand, som tilsættes under omrøring.
Kog godt igennem, tilsæt fløden og server med hakket persille og evt med ris.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Hvilken karry bruger du?
Hilsen Nina
Hej Nina
Det variere lidt, men jeg køber stort set kun karry hos asa-spice online, deres er gode, friske og smager af noget – men uden at være for stærke.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Supergod opskrift, som jeg lod mig inspirere af. Jeg havde nogle kyllingeoverlår i fryseren, som jeg kogte hønsefond på med gulerødder, porre, selleri, persillerod, løg og et par laurbærblade. Jeg blendede grøntsagerne og kom det i suppen. Det gav en dejlig cremet udgave af suppen.
Hej Karen
Det lyder virkelig også lækkert! Tak for at dele dit fine input og variation af opskriften :)
God søndag
Kh Ann-Christine
Hejsa
Kan jeg bruge forstegte kyllingestrimler???
Hilsen Dorte
Hej Dorte
Ja, det kan du godt. Så skal du blot lige vende dem i suppen til sidst og give dem et par minutter til de er gennemvarme.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine