Risalamande
Risalamande er prikket over i´et og den søde afslutning på julemiddagen.
Jeg glæder mig hvert år til hjemmelavet risalamande med sprøde smuttede mandler, god vaniljesmag fra de sortprikkede vaniljekorn. Min risalamande bliver særligt lækker, fordi vaniljen og sukker får lov at koge med i risengrøden. Det giver en helt fantastisk aroma og dyb smag, som er helt uimodståelig.
Det er SÅ lækkert og smager fabelagtigt serveret med kirsebærsauce.
Prøv også: min opskrift på kirsebærsauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Risalamande
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1 liter sødmælk
- 180 g grødris
- 1 vaniljestang
- 70 g sukker
- 100 g mandler
- 1 knivspids salt
- 4 dl piskefløde
Kom mælk og grødris i en gryde og kog langsomt op under konstant omrøring.
Skru ned for varmen til næstlaveste blus. Rør rundt et par minutter og læg låg på gryden.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, vend vaniljekornene sammen med sukker på et skærebræt, så vaniljekornene skilles af.
Kom sukker, vaniljekorn og den hele tomme vanilje stang i gryden, rør rundt og lad risengrøden simre svagt i 45-50 minutter under jævnlig omrøring til risene er lækre og møre. Tag vaniljestangen op.
Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra, smut mandlerne og hak dem groft.
Rør de smuttede og hakkede mandler, samt salt i grøden og lad grøden køle helt af i køleskab i nogle timer eller til dagen efter.
Inden servering – eller en times tid før den serveres
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i risengrøden.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lavet denne opskrift i flere år nu, og den sidder altid lige i skabet 🎄😁 Så den kan varmt anbefales ❤️
Rigtig glædelig jul.
Kh
Louise W.
Hej Louise
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Er det rigtigt læst at mandlerne ikke hakkes men kommer i hele? Hilsen Hanne
Hej Hanne
Mandlerne hakkes efter de er smuttede.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-christine.
Jeg bruger altid din opskrift på ris a la mande. I år kommer der gæster som ikke tåler laktose. Kan jeg mon bruge samme opskrift med i stedet for bruge laktosefri mælk og laktosefri fløde?
Rigtig god jul.
Mvh Majken
Hej Majken
Ja, det kan man sagtens. Det bliver helt som hvis man bruger mælkeprodukter med laktose.
God fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine