Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/roert-tatar/

Rørt tatar med ovnbagte fritter

Rørt tatar er virkelig en vidunderlig nem og lækker luksusspise!

Når vi indimellem spiser på den Aarhusianske restaurant, Klassisk 65, så er det virkelig svært at overtale mig til at lade være med at bestille deres rørte tatar!
De rører tataren ved bordet og jeg har da lige luret dem et par tricks af. Den er nemlig toplækker og det er tilmed en ret som er super nem at lave derhjemme. Så det gjorde vi og jeg har planer om snart at gentage sucessen – med creme brulée til dessert. En middag med tatar på menuen, rundes nemlig virkelig godt af med creme brulée til dessert.

PT20M

Rørt tatar

4 personer    20 min.
4 personer
Ingredienser
  • 600 g. okseinderlår eller mørbrad, skrabet eller hakket (jeg har købt det hos en god slagter)
  • 2 spsk. finthakkede skalotteløg
  • 2 spsk finthakket persille og estragon
  • 1 spsk kapers
  • 2 spsk. finthakkede cornichoner
  • 1-2 tsk Worchestershire sauce
  • et par dråber tabasco
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk. fintrevet peberrod
  • 2 spsk dijon sennep
  • 2 æggeblommer
  • salt og peber
  • Dertil: 4 æggeblommer, som topping, ovnbagte fritter, grøn salat vendt i en vinaigrette med honning, olivenolie, dijon, æbleeddike, salt og peber.
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

Det er så nemt! Rør alle ingredienserne sammen lige inden servering og smag til med lidt ekstra af det du synes den mangler. Del tataren i portioner, herhjemme to store og to små – form tataren fladt på tallerkenen med en kniv, og top med en rå æggeblomme til de der er vilde med det.
Danske rå økologiske æggeblommer kan sagtens bruges, da salmonella faren er afblæst i her i landet for et par år siden.

Fritterne laver vi af almindelige kartofler, skåret i både og vendt med olivenolie og flagesalt. Bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-40 minutter, til de er sprøde og lækre.