Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/salade-nicoise/

Salade Nicoise

I søndags lavede jeg denne super lækre salade Nicoise til Martin og jeg. Uhm, hvor det smagte og på en kold januardag, blev man lige sendt fluks til det sydfranske, sådan rent sansemæssigt … Så jeg må hellere advare om, at sådan en anretning sætter lidt gang i både rejsedrømme og trang til varm ferie i solskin.

En salat Nicoise kan laves på utallige måder. Man kan undlade bønner, eller komme kold kartoffel i. Man kan tilføje ansjoser eller bruge tun i olie i stedet for friske tunbøffer. Det er vist ganske enkelt kombinationen af tun, æg, oliven og sprøde grønsager og salater som er ganske uimodståelig og gør salaten til lidt af en klassiker.

PT15M

Salade Nicoise

2 pers.     15 min.
2 pers.
Ingredienser
  • 2 mini romaine salathoveder
  • en håndfuld friske grønne bønner
  • 5 søde tomater, fx cherry eller blomme
  • 14 sorte oliven
  • 1 tunbøf af sushi kvalitet (kan erstattes af tun i olie)
  • 3 æg, kogt smilende
  • ¼ rødløg
  • salt og peber
  • Dressing
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 knivspids honning
  • 1 knivspids dijonsennep
Udskriv opskrift
15 min.
Fremgangsmåde

Skyl romainesalaten grundigt og skær eller ryk den i grove stykker.

Anret salaten på tallerkener. Nip bønnerne og giv dem et lynkog på 30 sekunder i letsaltet spilkogende vand. Lad dem dryppe af og anret dem oven på salaten, sammen med halverede tomater og rødløg i tynde skiver.

Tunbøffen drysses med groft flagesalt og friskkværnet peber.

Steg den lynhurtigt på en varm pande i olivenolie og smør. Den skal have en smule stegeflade uden på, men være rå inden i.
Skær tunen ud i tynde skiver og anret på salaten, sammen med de smilende æg i både og oliven.
Dressingen piskes sammen med en gaffel og fordeles ud over salaten.