Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/shakshuka/ Aftensmad Bålmad, Brunch, Efterår, Mellemøstens køkken, Nem Hverdagsmad

Shakshuka

Shakshuka er en vidunderlig varmende ret, som stammer fra Tunesien og spises i flere nordafrikanske lande. Retten må gerne være krydret og lidt stærk. Hvis du ikke er vild med stærk mad, så undlad cayennepeber og server den med tabasco- eller Srirachasauce som tilbehør. Så kan man selv dosere, hvor stærk den skal være, ved bordet, og styrken vil passe til alle smagsløg.

Den minder lidt om den fantastiske mexicanske ret Huevos Rancheros. En lidt mere simpel og enkel udgave. Men stadig mættende, nærende og fuld af den bedste velsmag.

En skøn ret til det nemme vegetariske aftensmåltid, men også til frokost eller til den grønne morgenmad.

Shakshuka
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT10M4
Ingredienser
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 knivspids cayenne peber
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 4 æg
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket, til drys
  • 75 g feta, smuldret til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist krydderierne på en varm tør pande under omrøring i et minuts tid, til det begynder at dufte fantastisk.

Kom olie, løg og hvidløg på panden og sauter løgene, til de er klare.

Tilsæt hakkede tomater og lad det simre uden låg i cirka 10 minutter, til noget af væden er fordampet.

Rør peberfrugt i og smag til med salt og friskkværnet peber.

Slå æggene ud i panden og rør en smule af æggehvi­den rundt i retten. Sæt låg på panden og lad den stå, til æggehviden er fast.

Drys med feta og bredbladet persille inden servering.