Græske grøntsagsdeller


Opskrift på græske grøntsagsdeller tilberedt med halloumi, soltørrede tomater og krydderier samt kikærter. De saftige grøntsagsdeller smager dejligt i salater, bowls, til madpakker eller som grøntsagsbøf i en vegetarburger.
Jeg kalder dem græske grøntsagsdeller, da jeg laver dem med halloumi, hvidløg, timian og soltørrede tomater. De er nemlig rigtig gode som tilbehør til det græske køkken, serveret med tzatziki og en god græsk salat.
De lækre kåldeller smager skønt og mætter længe.
Prøv også: opskrift på græsk pastasalat >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græske grøntsagsdeller
- 3 æg, sammenpisket
- 50 g hvedemel
- 150 g spidskål, fintsnittet
- 2 tsk tørret timian
- 20 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 125 g halloumi
- 4 spsk olivenolie, til stegning
- salt og friskkværnet peber
Kom æg, hvedemel, spidskål i en skål og rør det godt sammen med timian, soltørrede tomater og hvidløg. Lad det hvile i skålen i 15 minutter og rør det derefter godt sammen igen.
Kom kikærter i en foodprocessor eller minihakker og hak det groft. Rør de grofthakkede kikærter i farsen sammen med fintsmuldret halloumi, krydr med lidt salt og peber.
Kom spiseskefulde fars på en bradepande med bagepapir. Kom lidt olie på hænderne og form dellerne runde. Bag i en forvarmet ovn sammen med kartoflerne ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter i alt, vend dem efter cirka 10 minutter.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man fryse farsen ?
Kh Mette
Ps tak for mange dejlige og inspirerende opskrifter 😊
Hej Mette
Tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan den fint.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge havregryn i stedet for mel til at binde farsen sammen?
Hej Lone
Det binder ikke helt lige så godt, men kan fint gå an, hvis du bager dem i ovnen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor mange stk. fik du cirka af opskriften? I “dellestørrelse” – ikke bøf 😀
Hej Maja
Omkring 12-16 stk afhængig af hvor små man laver dem
God fornøjelse
Kh Ann-Christine