Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeble-mandel-chutney/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Tapas, Tilbehør Aftensmad

Æble-mandel chutney

Denne lækre æble chutney med mandler overrasker smagsløgene, på den gode måde!

En sødmefyldt, krydret chutney med en god syre, som gør sig glimrende til ostebordet og som tilbehør til fx indiske retter. Den er også herlig Jeg vil servere den til et oste og pølsebord, til tapas, eller som tilbehør til en indisk risret. Den skønne æblechutney er også skøn på en ostemad, med fx brie eller blåskimmel.

Kom gerne flere krydderier i, den er også lækker med lidt timian, et par nelliker eller lign.

Prøv også: Min lækre opskrift på æblesmør >>

PT60MPT15M3

æble og mandel chutney

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 måneder
Kan frysesJa
Antal3 glas
Ingredienser
  • 500 g æble, uden kernehus
  • 2 dl æblecidereddike
  • 400 g rørsukker
  • 1 øko citron, revet skal
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 200 g mandler, smuttede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Æblerne skæres i grove stykker, kommes i en gryde med æblecidereddike og koges langsomt op.

Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen mandlerne. Lad det småkoge i 30 minutter til en time, til det er mørkt og sejt. Rør i det jævnligt.

Mandlerne hakkes meget groft og tilsættes tilsættes, inden chutneyen hældes på skoldede og helt rengjorte glas.