Æblegele


Fra den første høst af havens æbler har jeg lavet en sød og fristende æblegele, fyldt med vanilje og masser af velsmag.
Jeg forestiller mig, at vi kommer til at bruge denne æblegele til æbleskiver, i pandekager, smurt på kiks eller en lille skefuld på morgengrøden vil også være lykken. Jeg har kun lavet et par enkelte glas, for jeg laver så mange forskellige små ting, og ellers får vi ikke det hele spist. Men man kan sagtens gange opskriften op – så der er lækker æblegele til hele julen også.
Se under opskriften, hvor der er tips til hvad man kan gøre, hvis æblegele ikke vil stivne.
Arbejdstid 20 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblegele
- 1 kg æble, se note
- 4 dl vand
- 300 g sukker
- 1 vaniljestang
Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten og stilk – men ikke kernehus.
Skær æblet i grove tern, inkl kernehuset. Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det simrekoge under låg i ½ time og si derefter gennem en fin eller et rent bomuldsklæde.
Hæld saften tilbage i en ren gryde.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden i sukkeret. Kom vanilje, sukker og den hele vaniljestang i æblesaften. Kog op og lad det simrekoge under låg i 10 minutter.
Tag en prøve med en teske for at se om det stivner lidt når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestangen op og æblegeleen er klar til at blive hældt på glas.
Hvis der er kommet skum på toppen, så skal det skummes af med en ske.
Hæld geleen på skoldede rene glas – gerne skyllet i cognac.
Opskriften giver ca 5 dl gele

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Nu har jeg prøvet din opskrift på æble gelé den er bleven god efter et ekstra opkog og der fandt jeg ud af at man ikke må lukke glassene før det er koldt og stivnet. De skal stå tildækket med et rent viskestykke til det er koldt, det var så ikke lige nævnt i opskriften
Mvh. Birte
Hej Birte
Du har helt ret og det er opdateret, så det står tydeligt nu.
Jeg håber det smager skønt!
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Da jeg er bi avler vil jeg høre om sukker kunne udskiftes med honning, og om det har nogen indvirkning på gele’teringen
Hej Michael
Det har jeg ikke prøvet, men det er da helt sikkert forsøget værd. Skriv endelig hvordan det går
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg vil lave æblegele og vil derfor spørge om man eventuelt kan slow juice æblerne i stedet for kogning, hvis
du har erfaring hermed vil jeg være glad for dit svar.
på forhånd tak,
Med venlig hilsen Allan
Hej Allan
Det har jeg faktisk ikke forsøgt mig med, så du må endelig eksperimentere lidt med det :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine