Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebletern-i-citron-og-honningmarinade/

Æbletern i citron og honningmarinade

Æblerne i vores have er så småt ved at være klar. Vi har to æbletræer og det ene giver virkelig mange gode æbler, kan jeg se. Jeg har glædet mig til at smage æblerne, men jeg har dog ikke æbleerfaring nok til at gætte sorten, men smagen er frisk, syrlig og med et strejf af sødme. Måske de bliver en smule sødere om en uge eller to?!

Jeg har planer om æbletærte, æblekage, æblemos, æblesmør, æbleskiver, cupcakes med æbler og kanel, flæskestegssandwich med skiver af syrlige æbler. Altsammen er lækre retter, som kræver en smule forberedelse, planlægning og lidt tid. På den daglige basis så synes jeg denne enkle og nemme måde at bruge æblerne på, er super lækker, lynhurtig at lave og god som friskt tilbehør til en hel del retter.

PT10min

Æbletern marineret i honning og citron

    10 min
Ingredienser
  • 2-3 syrlige friske æbler
  • 2 spsk honning
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 4 kviste frisk timian
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Æblerne skæres i tern og kommes i en skål. Honning og citronsaft røres sammen. Timianbladene plukkes og vendes i marinaden. Hæld marinaden over æblerne og vend dem rundt med en ske, så der er marinade godt fordelt på alle æbletern. Citronsaften forhindre, at æblerne bliver brune. Honning og timian giver en skøn sødme og smag til æblerne.

Jeg servere det til alt fra falafler, fiskefrikadeller, hjemmelavet burgere og kyllingelår.