Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/asparges-frikasse/ Aftensmad Mormormad, Vegetar

Asparges frikassé

Opskrift på en vegetarisk asparges frikassé.

Frikasse er så lækkert om sommeren med nye danske kartofler, sprøde gulerødder og med lækre grønne og hvide asparges i en velsmagende og cremet sauce – og uanset om man laver det med kød eller i en vegetarisk version, så bliver man altså ret glad for at sætte sig til bords, når der er sådan en lækker ret på menuen.

Det er altid at sikkert hit, når jeg serverer den for min familie og lige nu hvor det er højsæson for asparges, de nye danske kartofler venter lige om hjørnet, så er dette en fantastisk ret til denne måned.

Prøv også: min opskrift på hønse frikasse >>

Asparges frikassé
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 200 g gulerødder, i små tern
  • 1 porre, i skiver
  • 250 g frosne ærter
  • 250 g grønne asparges, i mindre stykker
  • 250 g hvide asparges, i mindre stykker
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 4 dl kogevand fra grøntsagerne
  • 1 dl piskefløde
  • 1 øko citron, fintrevet skal og en smule saft
  • 1 dl frisk dild
  • salt og friskkværnet peber
  • Til servering
  • 1 kg nye kartofler
Fremgangsmåde

Sæt kartoflerne til at koge i en gryde med letsaltet vand, til de er perfekt møre.

Kom gulerodstern i en gryde med kogende letsaltet vand og kog i 10 minutter. Kom porre, asparges og ærter i gryden og kog videre i max. 1-2 minutter. Hæld vandet fra ned i en skål – kogevandet skal bruges til saucen – og læg låg på gryden med grøntsager, så de holdes lune.

Smelt imens smør i en gryde, pisk hvedemel i det smeltede smør og pisk derefter grøntsagsbouillon og kogevand fra grøntsagerne og kartoflerne i saucen, mens den koger op. Kog saucen igennem nogle minutter under konstant omrøring og juster konsistensen med kogevand og piskefløde.

Kom grøntsagerne i saucen og smag den lækre frikasse godt til med fintrevet citronskal, lidt citronsaft, finthakket dild – gem lidt til drys ved servering – samt salt og friskkværnet peber.

Server aspargesfrikasse på tallerkener med et drys dild og nye danske kartofler til.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad