Banh Mi Burger


Lækker Banh Mi sandwich som smager virkelig dejligt.
I Vietnam er man nøjsom med maden og alt bruges! Her er ingen madspild, og her kan man lade sig inspirere til at komme alverdens skønne rester af kød skåret i tynde skiver i sin banh mi-sandwich: kold culottesteg, flæskesteg, kyllingebryst, steak, andebryst eller lignende. Alt er godt – og den kan naturligvis også fint laves i en vegetarudgave.
Banh Mi Burger
- 4 burgerboller, eller baguettes
- 300 g culottesteg, tilberedt og skåret i tynde skiver
- 3 gulerod, skåret i tynde juliennestrimler
- 0,50 agurk, skåret i tynde juliennestrimler
- 1 håndfuld bredbladet persille, eller koriander
- Dressing
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 tsk tabasco
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 spsk fishsauce
- 1 lime, saften herfra
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Rør dressingen sammen og smag den godt til.
Saml de lækre Banh Mi sandwich
Smør burgerbollerne eller baguetterne med dressing – vær gerne lidt gavmild.
Fyld dem med gulerod og agurk, derefter godt med dressing, kød og masser af koriander.
Er du ikke fan af koriander, kan du bruge bredbladet persille i stedet.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Taaakkkk:-) Har længe ledt efter opskrift på både burgerboller og en ekstra god dressing. Skal afprøves morgen……
Yeahh, jeg håber du synes om den :)
God fornøjelse
Ser lækker ud. Vidste ikke der fandtes en burger der hed sådan, men den skal da helt sikkert prøves.
Det vidste jeg heller ikke, før jeg spottede den på instagram og måtte undersøge det nærmere :)
Mmm. Den ser god ud. Jeg elsker burgere, men har aldrig prøvet denne før. Eller hørt om den. En god mulighed for mig at få afprøvet koriander igen. Jeg må på endnu en jagt efter ølandshvede – fuldkorn. Jeg har for nyligt for første gang selv bagt burgerboller (rugmel). De blev gode, men vil gerne prøve andre også.
Jeg køber ølandshveden i SuperBrugsen, den kan anbefales. (det er en øko fra Meyers – og så er den i pææææn emballage)
Lad mig endelig høre hvad du synes om denne burgervariant, og er du ikke fan af korrianderen, så kan du evt have lidt bredbladet persille som backup ;)
De ser super lækre ud, Ann-Christine – og rimelig håndterbare som alternativ til en kedelig sandwich i madpakken ;)
Vil desuden lige benytte lejligheden til at rose din blog, som jeg følger trofast og er meget inspireret af; et skønt univers du har skabt:) Og det har faktisk givet mig lysten og modet til selv at kaste mig ud i en madblog (hvor jeg selv lige har postet en aubergineburgeropskrift som til gengæld er i den greasy ende! Har du prøvet det?)
God weekend.
Mvh. Lisbeth
Hej Lisbeth,
Uh, ja – og man kan jo evt snildt lave burgerbollen som et pitabrød.
Tusind tak for din søde hilsen, og hvor er det dejligt at høre at du selv har fået lysten til at starte en blog op. Rigtig god fornøjelse med den, jeg håber du bliver mindst lige så glad for at blogge som jeg er :)
God weekend til dig
Kh AC
Sikke en flot burger – enkel og med en tilsyneladende MEGET lækker dressing. Jeg er lige kommet hjem fra Berlin, hvor vi spiste vietnamesisk flere gange. De laver fantastisk mad. Vi var blandt andet i en Preussen park i udkanten af Berlin, hvor en masse vietnamesiske damer sad og solgte ud af deres mad – helt som et gadekøkken i deres hjemland. Det var nok turens største madoplevelse, for det var virkelig lækker og autentisk mad.
Uhm, kombinantionen af Berlin og Vietnamesiske mad ♥♥♥ Det lyder som en dejlig tur!
Den ser lækker ud. Jeg lavede roastbeef efter din opskrift i lørdags og har planer om denne burger i aften. Varmer du resten af kødet til burgeren? Eller bruger du det koldt?
Vi spiser det koldt i banh mi :) Håber det blev godt?
Det ser godt nok lækkert ud. Hvor meget hvedemel skal der cirka i?
Hvis det skal være i en vegetar version, hvad kan jeg så eventuelt erstatte fishsauce og kød med i stedet for? :-)
Jeg har lige opdateret opskriften med mål – jeg plejer at bruge omkring 350-400 g men det kan variere meget. Ælt til dejen er blød, smidig – men endelig ikke overmættet af mel.
Kh AC
Vi har lige lavet din opskrift på Banh Mi Burger til frokost. Det var en lidt pludselig indskyldelse, så det blev med købte boller og en rest gryde-oksesteg. Det smagte super lækkert! Især dressingen er helt fantastisk.
Tak for opskriften. Det er en rigtig fin side, du har. Jeg anbefaler ofte familie/venner at kigge forbi, hvis de mangler inspiration til noget flot og spændende mad.
Mvh. Heidi
Uhmm, hvor lyder det som en dejlig impulsiv frokost!
Tak for din søde hilsen og hvor er det dejligt at du har lyst til at anbefale den til venner og familie også :)
Rigtig dejlig søndag til dig
Kh AC
Hejsa. Spændende opskrift – men jeg er lidt nysgerrig på hvad “røget paprika” er?
Et krydderi, som kan købes i velassorterede supermarkeder eller specialbutikker :) Det smager vildt lækkert i rigtig mange opskrifter!
Det smagte vidunderligt! Lod burgerbollerne hæve en halv time under pres og dernæst en halv time uden. Helt perfekt. Mindes jeg læste det i en anden af dine opskrifter. Og dressingen var så god :)
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Hej Ann-Christine
Jeg har idag lavet din æggekage efter din opskrift, og dog så vil jeg lige sige, at tilberedningstiden som du angiver til 10-15 minutter ved 180 grader ikke er nok. Jeg måtte bruge 23 minutter før massen var stivnet.
Men smagen var virkelig god.
Jeg har selv lavet mad til min familie siden 1973 og nu er det mig og min kone jeg laver mad til dagligt fra bunden
Med venlig hilsen
Jacob Weis-Fogh
Jeg har lige lavet dressingen. Da jeg tilsatte lime til yoghurt og mayonnaise så blev konsistensen som vand. Er det meningen? Hvilken yoghurt bruger du?
Det oplever jeg ikke den gør, men prøv evt med en græsk yoghurt næste gang.
Jeg bruger enten yoghurt 3,5 eller græsk yoghurt 10 %
Kh AC
Hejsa
Jeg har samme problem, dressingen bliver tynd som vand…. Også selvom jeg bruger græsk yoghurt.
Mvh Lene
Tiden passer ikke, Det tager 2,5 time mindst
Hej igen :)
Jeg vil gerne afprøve denne opskrift i morgen. Har du måske et bud til en variant uden kød?
Mange tak!!
Fantastisk opskrift, som jeg har brugt flere gange. Der har tidligere været henvisning til opskrift på bollerne, men den er, så vidt jeg kan se, ikke længere tilgængelig. Kan du hjælpe mig med den? VH Dorthe
Mange tak :) Opskriften på burgerboller finder du her: https://www.valdemarsro.dk/burgerboller/