Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banh-mi-burger/

Banh Mi Burger

Nu skal vi prøve med en Banh Mi burger, som sender tankerne og drømmene en tur mod Vietnam, som vi glæder os helt enormt meget til at opleve inden så længe.

Prøv den, det vil I ikke fortryde! – og har der ikke lige været culottesteg på menuen aftenen før, så kan andet kød sagtens bruges i banh mi burger; en rest tyndtskåret flæskesteg, kyllingebryst, steak eller lign.

PT1Hog30Mter

Banh Mi Burger

4 pers.    1 time og 30 minutter
4 pers.
Ingredienser
  • Burgerbolle
  • 4 dl , koldt vand
  • 4 spsk olivenolie
  • 40 g gær
  • 1 spsk salt
  • 1 æg
  • 100 g ølandshvedemel, fuldkorn
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg, til at pensle med
  • sesamfrø, til drys på bollerne
  • Kød
  • culottesteg, en rest skåret i tynde skiver, alternativt anden steg, flæskesteg, kyllingebryst mv
  • Fyld
  • 2 gulerødder, fintstrimlet
  • 1/2 agurk, fintstrimlet
  • bredbladet persille, eller koriander
  • Dressing
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl yoghurt, naturel, drænet
  • 2 dryp tabasco
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1/2 tsk røget paprika
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

Burgerbolle
Rør vand og gær godt sammen, og rør derefter olivenolie, salt, æg og ølandshvede i.

Rør grundigt til alt mel er opløst. Lad det stå i 10 minutter

Rør derefter lidt efter lidt hvedemel i dejen, ælt til sidst dejen som skal være blød og smidig. Lad dejen hæve en time.

Form derefter 6 burgerboller, som efterhæver på et stykke bagepapir i omkring 1 time

Pensl med æg og drys lidt sesamfrø på, bag i ovnen ved 180 g varmluft i ca. 15-22 minutter.

Dejen kan laves om morgenen og koldhæve – brug så blot 15-20 g gær.

Dressing
Rør dressingen sammen og smag til.

Saml de lækre Banh Mi burgere
Smør burgerbollerne med dressing – vær gerne lidt gavmild.

Server burgerne med et fyld af tyndtskåret gulerod og agurk, godt med dressing, godt kød og masser koriander (eller bredbladet persille, hvis man ikke er koriander-fan).