Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banh-mi-burger/

Banh Mi Burger

Nu skal vi prøve med en Banh Mi burger, som sender tankerne og drømmene en tur mod Vietnam, som vi glæder os helt enormt meget til at opleve inden så længe.

Prøv den, det vil I ikke fortryde! – og har der ikke lige været culottesteg på menuen aftenen før, så kan andet kød sagtens bruges i banh mi burger; en rest tyndtskåret flæskesteg, kyllingebryst, steak eller lign.

PT60M

Banh Mi Burger

4 pers.     60 min.
4 pers.
Ingredienser
  • Burgerbolle
  • 4 dl koldt vand
  • 4 spsk. olivenolie
  • 40 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 1 æg
  • 100 g ølandshvede fuldkorn
  • hvedemel (omkring 350-400 g)
  • æg til at pensle med + sesamfrø til drys
  • Kød
  • Vi har brugt tyndståret rester af en culottesteg, men flæskesteg, kyllingebryst mv kan fx også bruges
  • Fyld
  • Fintstrimlet gulerødder, agurker og bredbladet persille eller koriander.
  • Dressing
  • 1 dl mayonnaise
  • ½-1 dl drænet yoghurt
  • et par dryp tabasco
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ røget paprika
  • salt og peber
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 tsk fintrevet ingefær
Udskriv opskrift
60 min.
Fremgangsmåde

Burgerbolle:
Rør vand og gær godt sammen, og rør derefter olivenolie, salt, æg og ølandshvede i. Rør grundigt til alt mel er opløst. Lad det stå i 10 minutter og rør derefter lidt efter lidt hvedemel i dejen, ælt til sidst dejen som skal være blød og smidig.

Lad dejen hæve en time og form derefter 6 burgerboller, som efterhæver på et stykke bagepapir i omkring 30 minutter. Pensl med æg og drys lidt sesamfrø på, bag i ovnen ved 180 g varmluft i ca. 15-22 minutter.

Tip: dejen kan laves om morgenen og koldhæve – brug så blot 15-20 g gær. 

Dressing:
Rør dressingen sammen og smag til.

Saml de lækre Banh Mi burgere
Smør burgerbollerne med dressing – vær gerne lidt gavmild. Server burgerne med et fyld af tyndtskåret gulerod og agurk, godt med dressing, godt kød og masser koriander (eller persille, hvis man ikke er koriander-fan).