Blommemarmelade
Blommemarmelade er lækkert og er en skøn måde at ‘gemme’ lidt af de sidste sensommerfrugter ind i det sene efterår og vinter.
Jeg kommer gerne kanel, vanilje og lidt stjerneanis i vores blommemarmelade, da vi godt kan lide den lidt krydret.
Hvilke krydderier man kan lide og foretrækker er forskelligt, så det er bare med at prøve sig frem. Marmeladen vil også være virkelig lækkert med hakkede smuttede mandler og så smager den godt både på brød og som topping på yoghurt eller grød
Prøv også: flere opskrifter med blommer her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blommemarmelade
- 400 g blommer
- 125 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 kanelstang
- 2 stjerneanis, (kan undlades)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rengør, halver og fjern sten fra blommerne.
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukker, så de fine vaniljekorn skilles fra hinanden i sukkeret.
Kom sukker, vanilje, blommer, kanelstang og stjerneanis i en gryde og kog blandingen op. Skru ned for varmen til det blot simre og lad det stå og simre i et godt stykke tid, gerne 30-45 minutter til sukkeret karamelliseres og blommesaften tykner.
Hold øje med det, det må ikke koge tørt og brænde på, så tilsættes en smule ekstra vand. Kom den færdige blommemarmelade på et rent skoldet glas og opbevar i køleskabet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vi har de lækreste Victoriablommer som jeg laver marmelade af. Jeg pukker 3 passionsfrugter i pr. Kg blommer og en stang vanillie – det bliver en lækker aromatisk marmelade.
Uhm, hvor lyder det vildt lækkert! Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej
Først tak for en fantastisk side.
Jeg har ikke lige læst alle spørgsmål, men kan man fryse blommemarmeladen , jeg har nemlig lige lavet 3,5 kg 😂
Tak for din søde hilsen og sikke en skøn portion :)
Du kan risikere at pektinen i marmeladen (det der gør at den stivner) går tabt ved frost. I værste fald skal du så koge den op igen og tilsætte lidt pektin/geleringsmiddel efter optøning
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Synes det bliver meget tyndt
Det er i så fald kun fordi det ikke er kogt længe nok, så væden kan fordampe
Kh Ann-Christine