Frisk lasagne med ragu og bagte tomater


Her får I min opskrift på en frisk lasagne med ragu og bagte tomater.
Det er en vidunderligt sommer-simreret, der smager helt forrygende af solmodne tomater, krydderier og med det mest smørmøre kød man kan forestille sig serveret i friskkogte lasagneplader og portionsanrettet med burrata, basilikum og friskrevet ost.
Virkelig en dejlig ret, både til gæstemiddage og til weekendens måltider, hvor der gerne må lidt ekstra til.
Prøv også: opskrift på pasta alla norma >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Frisk lasagne med ragu og bagte tomater
- 1 kg oksebov
- 80 g bacon
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 stængler bladselleri, i små tern
- 3 gulerødder, i små tern
- 2 dl rødvin
- 4 dl oksefond
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
- 2 laurbærblade
- 1 tsk tørret timian
- 1 dåse hakkede tomater
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- Bagte tomater
- 600 g cherrytomater
- 0,50 tsk tørret timian
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør til servering
- 400 g friske lasagneplader
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 300 g burrata
- 75 g parmesan
Skær kødet i tykke skiver. Varm en støbejernsgryde op med olie ved høj varme og brun kødet godt på alle sider. Tag kødet op af gryden, sæt det til side på en tallerken og skru ned for varmen på gryden. Steg bacon sprødt i gryden, tag op og sæt til side.
Sauter løg i den samme gryde ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt hvidløg, bladselleri, gulerod og sauter i yderligere et minut. Kom det brunede kød, finthakket sprødstegt bacon, bladselleri, gulerødder, rødvin, oksefond, soltørrede tomater, hakkede tomater, laurbærblade og timian i gryden.
Læg låg op og kog langsomt op til kogepunktet og juster derefter temperaturen, så retten blot simrer svagt. Lad det simre svagt i cirka 3-4 timer – bag undervejs tomaterne – til kødet er mørt som smør og falder fra hinanden.
Tag laurbærblade og kødet op og træk kødet fra hinanden i trævler. Kasser laurbærbladene. Kom kødet tilbage i gryden og smag godt til med salt og peber.
Bagte tomater
Kom tomater og timian i et smurt ovnfast fad. Vend tomaterne sammen med olie, salt og friskkværnet peber. Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.
Servering
Kog lasagnepladerne i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på emballagen, til de er aldente.
Anret på tallerkener med dampende varm ragu, bagte tomater, fintrevet parmesan lagt ind i folderne på lasagnepladerne. Afslut med burrata og basilikum.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.