Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grydestegt-kylling-og-hjemmelavet-kyllingefond-bouillion/

Grydestegt kylling og hjemmelavet kyllingefond – bouillion

I går havde jeg god tid til at have en stor kødfuld hanekylling til at stå i en gryde og simre i nogle timer. Jeg elsker virkelig simremad, især om efteråret og vinteren – at have en grydestegt kylling stående over lav varme og simre med lækre sager i, det er for mig virkelig luksus og rigtig rart at tage sig tid til den slags.

Jeg har valgt en hanekylling, da der er rigtig meget kød på hanekyllinger fremfor en almindelig kylling. Denne kylling jeg havde fået fat i, havde ihvertfald fået lov at leve et relativt langt liv og oparbejdet muskler og masser af smag. Efter at have overvejet lidt hvad jeg skulle stille op med den,  besluttede jeg mig for, at den skulle være et måltid til mange dage. Normalt ville jeg nok have stoppet den med krydderurter, hvidløg,  citroner og have stegt den i ovnen eller på grillen, men denne her kylling skulle simre i en gryde og udover at være gavmild med lækkert kød, skulle den også bidrage til den skønneste fond. Sådan en hjemmelavet fond er en sand gave til grøntsagssupper, glæder mig allerede til næste gang vi skal have kartoffelsuppe baseret på denne fond.

Efter at have kogt hanekyllingen færdigt, kunne jeg se, at der snildt er det fineste og møreste kyllingekød til både clubsandwich, caesar salad, en ekstra kyllingesalat og en god kyllingesuppe med masser af fyld. Aftensmad til fire mennesker i 4 dage! Dertil fik jeg lavet hele 3 poser med hjemmelavet kyllinge og grøntsagsfond, som kan bruges til alt fra suppe til sauce. På den måde bliver sådan et styks fjerkræ, til en ret så økonomisk spise!

PT6H

Grydestegt kylling og efterfølgende hjemmelavet fond / kyllinge boullion

1 stk.    6 timer
1 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
6 timer
Fremgangsmåde

Rens kyllingen og gnid den med salt, hvorefter den stoppes med persille og hvidløg. Brun kyllingengodt i en gryde i smør og olie.

Tilsæt derefter vand og alle grøntsager, vand, salt, peber, krydderurter og eddike.

Kom låg på og lad det simre svagt under låg i 2 timer.

Tag kyllingen op af gryden, sigt alle grøntsagerne fra og kom al suppevandet i en ren gryde.

Pil gerne kyllingen, mens den er lun, det er nemmest.

Alle de største ben og det kød der er mindst ved, kommes i gryden med suppevand, sammen med et par gulerødder, bladselleri og en håndfuld timian og persille.

Lad det simre i et par timer, hvorefter det sies igen.

Den sigtede fond hældes i beholdere og kan fryses, bruges til suppe, saucer og hvor man ellers vil anvende kyllinge fond og boullion.

Opskriften er til ca 6 personer