Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynsmuffins-honning-paere/

Havregrynsmuffins med honning og pære

Disse lækre havregrynsmuffins med honning og pære er helt perfekte til efterårsferie og til en tophyggelig efterårsbagestund med familien – eller alene i køkkenet med god musik, dampende varm te og god tid … ahh, god tid, det er sådan en luksus.

Jeg har brugt honning i disse lækre muffins i stedet for sukker. At bage kager med honning alene er blevet lidt en øjenåbner for mig, og noget jeg er begyndt at gøre indimellem, specielt efter jeg startede mit samarbejde med de gode folk hos Jakobsens Honning.

I disse havregrynsmuffins er det honning og pære, der søder kagerne på fineste vis.

I kagerne har jeg brugt danske lynghonning, da jeg gerne ville have en varm, krydret og dyb smag frem i kagerne. Præcis med samme udgangspunkt, som når jeg anvender muscovadosukker eller brun farin i nogle kager – så krydrer lynghonningen, samtidig med at den søder. Hvis jeg i stedet ønskede en mere smagsneutral sødme, så ville jeg anvende akaciehonning, som er meget mild i smagen.

Rigtig dejlig weekend og god efterårsferie til de af jer der har det ♡

PT30Mter

Havregrynsmuffins med honning og pære

10 stk.    30 minutter
10 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Se hvordan jeg laver opskriften på video her >>valdemarsro youtube

Smør, yoghurt og honning piskes godt sammen. Pisk derefter æggene i.

I en anden skål røres havregryn, mel, kanel, kardemomme, salt, finthakkede valnødder og bagepulver sammen.

Rør mel- og honning/yoghurtblandingen sammen.

Rør revet pære i og derefter kommes dejen i muffinsforme. Fyld op til ¾ af formen. Kom to skiver pære i hver muffin.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-18 minutter.

Når de er færdige, tages de ud af formen og køles af på en rist.