Rødbedemuffins


Lækre og saftige rødbedemuffins med chokolade, som smager vidunderligt.
Jeg har endnu ikke serveret dem for nogen der gætter der er rødbede i disse muffins før de før det at vide. Rødbede gør krummen i kagen saftig og dejlig svampet i konsistensen og sammen med chokoladen, så farver de kagen i en smuk chokoladerødbrun farve, som er meget appetitlig og indbydende.
De kan varmt anbefales og er skønne både med og uden frostning.
Prøv også: flere opskrifter på lækre muffins her >>
Rødbedemuffins
- 75 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 175 g sukker
- 3 æg
- 125 g hvedemel
- 1 tsk kakao, usødet
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 175 g rødbede, fintrevet
- Frosting
- 150 g flormelis
- 150 g smør, stuetempereret
- 150 g flødeost, naturel
- 1 knivspids rød frugtfarve
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen og rør chokoladen i.
Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt. Hæld langsomt smør og chokoladeblandingen i under omrøring.
Bland hvedemel, kakao, vaniljepulver, bagepulver og salt godt sammen og rør det i dejen, sammen med revet rødbede.
Fordel kagedejen i muffinsforme og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Frosting
Pisk flormelis og smør med en håndmikser til det er luftigt. Vend flødeost i, kom det i en sprøjtepose med sprøjtetyl og pynt kagerne inden servering.
Næringsindhold

Pr. stk.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Jeg har lige lavet dem her til aften. De er rigtig gode!
Hvor er det dejligt at høre :)
Hej Ann- Christine.
Jeg er ret vild med dine opskrifter, og har lavet mange af dine retter.
Nu står jeg for at skulle bage rigtig mange cupcakes til en rund fødselsdag, og vil høre dig om de kan bages i forvejen og fryses ned, og så pyntes når de er tøet op?
Det drejer sig især om rødbede- og bær muffin.
Mvh og tak for fed blok
Marianne Jaworski
Hej Marianne,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Du kan sagtens fryse alle mine muffins ned og pynte dem efter optøning.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Kan man presse saften ud af rødbederne og bruge saften til frostingen i stedet for rabarbersaft?
Ja, det kan du godt gøre :)
Så super lækre!!
Været en sikker vinder hos alle smagende <3
Hvor er det dejligt at høre :)
Kan man godt pynte en frossen muffins dagen før. Så kagen er tøet op og pyntet dagen efter.
Mvh Mette
Jeg vil tro at fugten fra optøning kan gå ud over kvaliteten af frostingen, men jeg har ikke forsøgt mig med det – så det må komme an på en prøve :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine :)
Jeg kunne tænke mig at bage muffinsene som en kage. Tror du en springform der måler Ø22cm vil være passende? Og hvor længe ville den evt. skulle bages? Og stadig de 175 grader på varmluft?
På forhånd tak :)
Hej Hanna
Du kan tage et kig på denne opskrift på rødbedekage i en form på 22 cm – den kan du fint tage udgangspunkt i :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for det hurtige svar :) Jeg kan dog ikke se noget link (med browser på mobil). Men jeg søgte nu på “rødbedekage” og fandt den her: https://www.valdemarsro.dk/roedbedekage/
Det må være den, du tænker på? Tusind tak – og jeg skulle da have tænkt, at du allerede havde en rødbedekage i kartoteket ;)
Tak igen!
Ja, præcis – det var mærkeligt at linket lige blev væk, men godt du fandt den :)
Kh Ann-Christine