Rødbedemuffins
Lækre og saftige rødbedemuffins med chokolade, som smager vidunderligt.
Jeg har endnu ikke serveret dem for nogen der gætter der er rødbede i disse muffins før de før det at vide. Rødbede gør krummen i kagen saftig og dejlig svampet i konsistensen og sammen med chokoladen, så farver de kagen i en smuk chokoladerødbrun farve, som er meget appetitlig og indbydende.
De kan varmt anbefales og er skønne både med og uden frostning.
Prøv også: flere opskrifter på lækre muffins her >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbedemuffins
- 75 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 175 g sukker
- 3 æg
- 125 g hvedemel
- 1 tsk usødet kakao
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 175 g rødbede, fintrevet
- Frosting
- 150 g flormelis
- 150 g smør, stuetempereret
- 150 g naturel flødeost
- 1 knivspids rød frugtfarve
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen og rør chokoladen i.
Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt. Hæld langsomt smør og chokoladeblandingen i under omrøring.
Bland hvedemel, kakao, vaniljepulver, bagepulver og salt godt sammen og rør det i dejen, sammen med revet rødbede.
Fordel kagedejen i muffinsforme og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Frosting
Pisk flormelis og smør med en håndmikser til det er luftigt. Vend flødeost i, kom det i en sprøjtepose med sprøjtetyl og pynt kagerne inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Ok! Mange tak for svar og god sommer😊
Hej Ann-Christine
Har du mon set mit spørgsmål ovenover fra d.16/6?
Mvh Elena
Den havde jeg misset, det beklager jeg.
Jeg vil fint mene det kan holde sig 4 timer, uden risiko for andet end at det måske bliver lidt for blødt i det varme vejr.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvor længe kan frosting’en holde sig uden for køleskab? Vil gerne give min datter dem med i skole om morgenen, men der vil nok gå 4 timer før de deles ud i klassen..
Hilsen Elena