Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedemuffins/

Rødbedemuffins

Saftige rødbedemuffins med chokolade – og ingen man servere de lækre muffins for, opdager at de indeholder rødbede …

Rødbede er med til at gøre disse muffins lækre saftige og svampede i konsistensen og sammen med chokoladen så farver de kagen i en smuk chokoladerødbrun farve, som er meget appetitlig. Perfekt til weekenden!

De fine kagepynt er en DIY, som var på for noget tid siden og den finder I lige her, med gratis print til jer

Prøv også: Mange flere opskrifter på lækre muffins her >>

PT25M

Rødbedemuffins

Tid i alt25 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 75 g smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 125 g sukker, eller kokossukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 3 æg
  • 175 g rødbede, fintrevet
  • 1 nip salt
  • 100 g hvedemel
  • 1 spsk kakao, usødet
  • 1 tsk bagepulver
  • Frosting
  • 70 g flormelis
  • 50 g smør, stuetempereret
  • 1,50 tsk rabarbersaft
  • 40 g flødeost, naturel
  • 1 dryp rød frugtfarve
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tag af varmen og rør derefter chokolade i.

Pisk æg og sukker sammen og hæld derefter langsomt smør og chokoladeblandingen i under omrøring, sammen med revet rødbede.

Bland mel, kakao, vaniljepulver, salt og bagepulver og rør det i dejen.

Fordel kagedejen i 12 muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 14-15 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Frosting
Pisk flormelis sammen med smør og rabarbersaft, til det er luftigt. Rør derefter philadelphia i, kom det i en sprøjtepose med sprøjtetyl og pynt kagerne inden servering.