Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedemuffins/

Rødbedemuffins

Lækre og saftige rødbedemuffins med chokolade, som smager vidunderligt.

Jeg har endnu ikke serveret dem for nogen der gætter der er rødbede i disse muffins før de før det at vide. Rødbede gør krummen i kagen saftig og dejlig svampet i konsistensen og sammen med chokoladen, så farver de kagen i en smuk chokoladerødbrun farve, som er meget appetitlig og indbydende.

De kan varmt anbefales og er skønne både med og uden frostning.

Prøv også:  flere opskrifter på lækre muffins her >>

PT40M

Rødbedemuffins

Tid i alt40 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 75 g smør
  • 75 g mørk chokolade
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk kakao, usødet
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 175 g rødbede, fintrevet
  • Frosting
  • 75 g flormelis
  • 50 g smør, stuetempereret
  • 40 g flødeost, naturel
  • 1 dryp rød frugtfarve
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen og rør  chokoladen i.

Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt. Hæld langsomt smør og chokoladeblandingen i under omrøring.

Bland hvedemel, kakao, vaniljepulver, bagepulver og salt godt sammen og rør det i dejen, sammen med revet rødbede.

Fordel kagedejen i muffinsforme og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.

Lad dem køle af på en rist.

Frosting
Pisk flormelis og smør med en håndmikser til det er luftigt. Vend flødeost i, kom det i en sprøjtepose med sprøjtetyl og pynt kagerne inden servering.