Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-citronmane/

Citronmåne

Denne citronmåne er virkelig et anbefalelsesværdigt bageprojekt.

Kagen får den saftigste krumme og smager helt vidunderligt af syrlig frisk citron, sødmefyldt kagedej og holder sig glimrende i 2-3 dage efter den er bagt.

Den aromatiske citronskal på glasuren giver lige lidt ekstra og så ser det fint og friskt ud.

PT1Hog30Mter

Citronmåne

1 kage    1 time og 30 minutter
1 kage
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time og 30 minutter
Fremgangsmåde

Dej 1
Kom vaniljepulver, smør, flormelis og rørsukker i en skål og pisk det sammen til det er luftigt. Tilsæt citronsaft og citronskal og derefter et æg og æggeblomme ad gangen, pisk/rør til massen er helt ensartet. Sigt hvedemel i dejen og rør det nænsomt i.

Dej 2
Rør marcipan, sukker og smør sammen på en foodprocessor eller ælt det sammen med hænderne.
Tilsættes et æg af gangen til dejen og rør til den er ensartet.

Dej 1 og dej 2 vendes sammen og fordeles i en smurt springform.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 50 minutter. Mærk med et lille træspyd om kagen er gennembagt.

Citron glasur
Skallen rives af citronen og den revne skal lufttørrer i en times tid, mens kagen bages og efterfølgende køles af.

Rør saft fra en ½ citron sammen med flormelis – brug gerne en håndmikser. Pisk til glasuren er helt hvid, tyk og smuk.

Fordel glasuren på den afkølede citronmåne. Drys med den lufttørrede citronskal

Opskriften er til 10 personer