Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-citronmane/

Hjemmelavet citronmåne

Denne citronmåne er virkelig et anbefalelsesværdigt bageprojekt.

Kagen får den saftigste krumme og smager helt vidunderligt af syrlig frisk citron, sødmefyldt kagedej og holder sig glimrende i 2-3 dage efter den er bagt.

Den aromatiske citronskal på glasuren giver lige lidt ekstra og så ser det fint og friskt ud.

PT1H

Citronmåne

10 pers    1 time
10 pers
Ingredienser
  • Dej 1
  • 250 g. stuetempereret smør
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 125 g. flormelis
  • 100 g. rørsukker
  • 3 æg
  • 3 æggeblommer
  • 250 g. hvedemel
  • 1 stk. øko citron (revet skal & saft)
  • Dej 2
  • 125 g. ren rå marcipan
  • 85 g. sukker
  • 50 g. smør, blødt
  • 2 æg
  • Citron glasur:
  • 150 g. flormelis 1 stk. vasket citron( revet skal & saft) evt. lidt vand
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Dej 1
Kom vaniljepulver, smør, flormelis og rørsukker i en skål og pisk det sammen til det er luftigt. Tilsæt citronsaft og citronskal og derefter et æg og æggeblomme ad gangen, pisk/rør til massen er helt ensartet. Sigt hvedemel i dejen og rør det nænsomt i.

Dej 2
Rør marcipan, sukker og smør sammen på en foodprocessor eller ælt det sammen med hænderne.
Tilsættes et æg af gangen til dejen og rør til den er ensartet.

Dej 1 og dej 2 vendes sammen og fordeles i en smurt springform.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 50 minutter. Mærk med et lille træspyd om kagen er gennembagt.

Citron glasur
Skallen rives af citronen og den revne skal lufttørrer i en times tid, mens kagen bages og efterfølgende køles af.

Rør saft fra en ½ citron sammen med flormelis – brug gerne en håndmikser. Pisk til glasuren er helt hvid, tyk og smuk.

Fordel glasuren på den afkølede citronmåne. Drys med den lufttørrede citronskal