Italiensk Pastasalat med tomat, burrata og pestodressing


Italiensk Pastasalat med tomat, burrata og pestodressing er en lækker og frisk pastasalat som smager forrygende på en sommerdag. Vi er netop kommet hjem efter et par dejlige uger i Italien og jeg har fået så meget vidunderlig inspiration med hjem til mit eget køkken og madlavning.
Denne salat er ikke at finde i det klassiske italienske køkken, men den er nu alligevel dejlig og her får man de dejligste smage fra det italienske køkken med solmodne tomater, basilikum, oliven, aromatisk citron og hvidløg.
Det er så lækkert og kan jeg kan varmt anbefale den – enten som en selvstændig hovedret eller som tilbehør til fx grillet kylling, en god bøf eller andet lækkert.
Prøv også: få mange flere vegetar opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Italiensk Pastasalat med tomat, burrata og pestodressing
- 250 g frisk tortellini
- 250 g tomater
- 250 g cherrytomater
- 1 rødløg, halveret i i tynde skiver
- 100 g oliven
- 200 g burrata
- 25 g pinjekerner
- 1 håndfuld frisk basilikum
- Pestodressing
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 100 g parmesan, eller anden hård ost - friskrevet
- 30 g pinjekerner, ristede
- 1 øko citron, fintrevet skal + lidt saft
- 1 dl olivenolie
- 0,50 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Pestodressing
Hak basilikum, hvidløg, friskrevet ost og fintrevet citronskal på et skærebræt til det er helt ensartet og meget finthakket. Kom i en skål med en smule citronsaft, sukker, og olivenolie. Vend det godt sammen og smag til med salt og peber.
Pastasalat
Kog pastaen i en gryde efter anvisningen på emballagen, skyl pastaen med koldt vand, så kogningen stopper og vend pastaen med halvdelen af pestodressingen.
Anret tomater og rødløg i en stor skål og fordel den tortellini med pestodressing over. Fordel oliven og burrata på salaten sammen med lidt frisk basilikum og pinjekerner. Dryp resten af pestodressingen over.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.