Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllingesalat-med-aubergine-croutoner/

Salat med Kylling og aubergine-croutoner

Denne salat med kylling og aubergine er sådan en opskrift, som egentlig ikke var ment til at blive delt på bloggen og den blev bare lige blev lavet lynhurtigt af, hvad vi nu lige havde – men så blev den så toplækker, at den selvfølgelig skulle deles – og jeg kan fortælle, at det er absolut ikke sidste gang jeg laver lækre aubergine croutoner på denne måde.

En aubergine crouton bliver selvfølgelig ikke sprød på samme måde som en brød crouton, men auberginen suger enormt meget smag til sig, så den på den måde bidrager smagsmæssigt super godt til en mættende og god salat.

Prøv også: min fantastiske kyllingesalat med æble og karrydressing her

PT30M

Kyllingesalat med aubergine-croutoner

2 pers.     30 min.
2 pers.
Ingredienser
  • 2 kyllingebryst skåret i tern
  • Marinade til kyllinge:
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk rød karry, karry, garam masala eller andet godt krydderi
  • hot chilisauce eller tabasco efter smag - det må gerne være lidt hot
  • Salat:
  • 1 aubergine i tern
  • 4 spsk olie, 1 tsk citronsaft + salt til marinade af auberginecroutoner
  • 1 avocado i tern
  • 5 cherrytomater i halve
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • en smule syltede rødløg
  • lidt smuldret feta
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Bland marinaden til kylling godt og lad kyllingen marinere deri i minimum 20 minutter – gerne længere. Lynsteg kyllingen på en pande ved høj varme til den er gennemstegt.

Bland aubergine og marinade godt sammen, og rist enten auberginecoutoner på panden eller på en bageplade i ovnen. Mine kom på panden efter kyllingen var stegt og fik derfra lidt smag fra kyllingemarianaden også, det kan anbefales.

Anret salaten med persille, lidt tomater, avocado, syltede rødløg og lidt smuldret feta.