Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kyllingesalat-med-aubergine-croutoner/

Salat med Kylling og aubergine-croutoner

Denne salat med kylling og aubergine er sådan en opskrift, som egentlig ikke var ment til at blive delt på bloggen og den blev bare lige blev lavet lynhurtigt af, hvad vi nu lige havde – men så blev den så toplækker, at den selvfølgelig skulle deles – og jeg kan fortælle, at det er absolut ikke sidste gang jeg laver lækre aubergine croutoner på denne måde.

En aubergine crouton bliver selvfølgelig ikke sprød på samme måde som en brød crouton, men auberginen suger enormt meget smag til sig, så den på den måde bidrager smagsmæssigt super godt til en mættende og god salat.

Prøv også: min fantastiske kyllingesalat med æble og karrydressing her

PT30Mter

Kyllingesalat med aubergine

2 pers.    30 minutter
2 pers.
Ingredienser
  • 2 kyllingebryst, skåret i tern
  • Mariande til kyllingen
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 citron, 2 spsk citronsaft herfra + 1 spsk til aubergine croutoner
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk garam masala, karry, rød karry eller andet godt krydderi
  • 1 dryp sriracha chilisauce, tabasco - efter smag, den må gerne være lidt hot
  • Aubergine croutoner
  • 1 aubergine, i tern
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk , citronsaft
  • 1 nip flagesalt
  • Salat
  • 1 avocado, i tern
  • 5 cherrytomater, skåret i halve
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 rødløg, i ringe - gerne syltede
  • 1 spsk feta, smuldret
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Bland marinaden til kylling godt og lad kyllingen marinere deri i minimum 20 minutter – gerne længere.

Lynsteg kyllingen på en pande ved høj varme til den er gennemstegt.

Bland aubergine og marinade godt sammen, og rist enten auberginetern på panden eller på en bageplade i ovnen.

Anret salaten med persille, lidt tomater, avocado, syltede rødløg og lidt smuldret feta.