Oliventapenade
Hjemmelavet oliventapenade er virkelig lækkert og en nem ret at tilføje til ostebordet med charcuteri og lækkerier.
Her får I min opskrift på oliventapenade, som er ret klassisk og virkelig nem at lave.
Den smager lækkert, når man smører det på godt ristet brød, bruger det i sandwich med fx serranoskinke og en god ost, eller som dip, appetizers eller et delelement af en masse små tapasretter. Jeg krydrer gerne min tapanade med timian, kapers og hvidløg og i tips under opskriften kan I finde flere forslag til variationer.
Prøv også: flere lækre tapas opskrifter >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Oliventapenade
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 200 g sorte oliven uden sten
- 30 g kapers
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Kom oliven og kapers i en sigte og lad dem dryppe af. Knus hvidløget med den flade side af en kniv og hæld derefter kogende vand over.
Kom oliven (gem evt. et par oliven til servering), kapers, hvidløg og timian i en minihakker og kør til det er finthakket. Tilsæt olivenolie, friskkværnet peber og smag til om der skal en anelse mere salt i. Kør igen til oliventapenaden er smørbar, men stadig med en smule struktur.
Kom i en skål eller på glas, skal tapenaden serveres med det samme, så drys et par hele oliven over i skålen inden servering.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lige lavet den af sorte oliven som jeg købte med hjem fra Frankrig , første gang jeg prøver at lave det, og ikke sidste gang👍kan varmt anbefales
Hej Rie
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften. Jeg er glad for du synes om den!
Kh Ann-Christine
Der står timian i opskriften, men ikke i ingrediens-listen 🤔. Skal der stå salt, eller kan det passe der skal timian i ?
Hov, det var smuttet ud, timian er med igen nu i ingredienslisten.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine