Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/peinirli/ Aftensmad Efterår, Familiefavoritter, Forår, Græsk, Mad på budget, Madbrød, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel, Vegetar, Vinter

Peinirli

Peinirli er virkelig lækkert og her har jeg lavet en nem og lækker fyldt med smag fra smeltet ost, pesto, tomater, kartofler og hvidløg. Det er en virkelig lækker ret, som kan varieres med forskelligt fyld alt efter smag og behag. En skøn pizza med den karakteristiske form som en sejlbåd med spidse ender og høj kant, som gør at den også går under navnet bådpizza.

Jeg laver en koldhævet dej, som jeg rører sammen aftenen før. Det giver brødet ekstra god smag og så tager det ingen tid at lave de lækre peinirli inden aftensmaden skal stå klar til servering.
Prøv også: opskrift på græsk salat >>

Peinirli
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT45M4
Ingredienser
  • Dej
  • 10 g gær
  • 3,50 dl vand, stuetempereret
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 500 g hvedemel
  • Fyld
  • 250 g frisk mozzarella
  • 100 g feta
  • 2 kartoffel, skåret i papirtynde skiver
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g pesto
  • 50 g soltørrede tomater i olie
  • 75 g oliven
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Dej
Opløs gæren i vand i en skål og rør hvedemel, olivenolie og salt i. Rør dejen i en røremaskine i 10 minutter ved middelhastighed til dejen er smidig, glat og blød.

Kom dejen i en skål smurt med olivenolie og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Lad dejen hæve tildækket i først 30 minutter på køkkenbordet og stil derefter dejen i køleskab i mellem 10-24 timer.

Form de lækre peinirli
Varm ovnen op med bagestål til ovnens højeste temperatur en time før bagning.

Drys mel på køkkenbordet. Del den kolde dej til antal personer og tryk hver dej ud i en aflang oval, buk kanten ind, så den bliver lidt tykkere hele vejen rundt og sno til sidst enderne til en spids.

Læg dem på et stykke bagepapir, der kan være to på et stykke bagepapir.

Pluk mozzarella og smuldr feta i mindre stykker og fordel på dejen. Fordel kartoffelskiverne på.

Rør hvidløg med olie og pesto og dryp det over kartoflerne sammen med soltørrede tomater og oliven.

Skru ovnens temperatur ned til 210 grader varmluft og skub bagepapiret med peinirli ind på den varme plade. Bag i cirka 13-15 minutter eller til brødet er sprødt og gyldent.

Drys med finthakket basilikum inden servering.