Rabarber crumble


Rabarbercrumble med søde syrlige rabarber er en vidunderlig dessert og en nem og hurtig kage, som man lige kan bikse sammen på kort tid.
Crumblekager er bare et evigt hit og hvis man har fx jordbær, hindbær eller andet godt i haven sammen med rabarber, så smager de rigtig dejligt i sammen med rabarberstængler i sådan en rabarbercrumble, så miks gerne både rabarber og jordbær eller andre bær i denne opskrift.
Prøv også: opskrift på den lækreste rabarberkompot >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbercrumble
- 500 g rabarber, i tern på 1-2 cm
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- Crumble
- 100 g finvalset havregryn
- 100 g hvedemel
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g smør
- Til servering
- 2,50 dl cremefraiche 38%
Rabarber
Vend rabarbertern med sukker og vaniljesukker. Lad dem trække i ca. 30 minutter og vend dem nogle gange undervejs.
Crumble
Bland havregryn, mel, sukker og vaniljesukker sammen og smuldr smørret i. Smuldr det hele godt sammen til en crumble.
Kom rabarber i et smurt ovnfast fad på 24-26 cm i diameter. Fordel crumblen henover og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter, til rabarberne bobler, og crumblen er gyldenbrun.
Server rabarbercrumblen lun eller kold med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Altid lækre opskrifter 😊
Kan rabarber crumple kagen laves dagen før ?
Bh Marianne
Hej Marianne
Mange tak! Jeg synes altid en crumble er bedst frisklavet, men man kan sagtens spise resterne dagen efter. Crumblen kan dog fint forberedes og jeg plejer at opbevare frugt og crumble hver for sig i køleskabet natten over. Samler det inden tilberedning i fadet og bager derefter. .
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge Lurpak smørbar smør ? Hvor meget mazepankan man putte i ?
Hej Lisbeth
Ja, det tror jeg da fint du kan bruge! Omkring 50-75 g marcipan vil være så lækkert i kagen
Kh Ann-Christine
Hvis jeg fryser kagen inden den bliver bagt , skal den så tø inden den skal bages vh Solveig
Jeg har ikke testet det, men det vil jeg fint tro den kan
God fornøjelse
Kh Ann-Christine