Rabarberlikør


Hjemmelavet rabarberlikør er vildt lækkert og nemt at lave.
Jeg kan allerbedst lide den blandet med en sprød mousserende vin, eller med masser af isterninger og frisk mynte som en sprød cocktail.
Hæld den smukke pink drink på fine flasker og brug den til den skønneste værtindegave til sommerens visitter hos familie og venner.
Prøv også: min bedste opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 0.5 liter
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarberlikør
- 300 g rabarber, i tern a 0,5 cm
- 200 g sukker
- 50 cl vodka
- 1 vaniljestang
Skyl rabarberstænglerne grundigt og kom dem i et glas med sukker og vaniljestang. Lad det trække til næste dag.
Hæld vodka på og rør det godt sammen. Sæt glasset i et mørkt skab i 1 måned.
Sigt rabarberlikøren og hæld den smukke drik på flaske. Den er nu klar til brug.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Jeg bliver lidt i tvivl om, hvor meget vodka der skal bruges.
I opskriften står der 50 cl – i teksten skriver du:
Opskriften her passer med ca en flaske vodka, for så kan man jo passende bruge den anden halvdel til hyldeblomstvodka ?
Kh. Pia
Hej Pia
Der skulle stå en halv flaske vodka, det er rettet nu.
jeg bruger cirka 1/2 liter (50cl)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Jeg vil høre om, jeg kan bruge rabarber, som har været frosne? Hvis ja, er der så noget, som jeg tage højde for fx i forhold til sukker mv.?
Mvh.
Rikke
Hej Rikke
det kan du fint gøre. jeg ville ikke lave yderligere ændringer fra start, men blot smage til senere
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis jeg bruger rabarber der er plukket nu, vil du så bruge nonoxal til det, eller tænker du ikke der sker noget hvis man benytter rabarber plukket efter sankt Hans?
Hej Nina
Mængden af oxalsyre stiger i løbet af sommeren og efteråret, så der skal faktisk omvendt i højere grad bruges oxalsyre nu – men igen, alt afhængig af rabarbersorten, for niveauet er meget forskelligt fra sort til sort
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine