Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rucolapesto/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Tilbehør Aftensmad

Rucola pesto

Rucolapesto smager vidunderligt og kan bruges på helt samme måde som klassisk pesto lavet med basilikum eller den skønne ramsløgspesto.

Rucola har i forvejen en lækker nøddesmag – og selv om de grønne blade måske ikke er alles favorit, fordi de er lidt bitre, så er de geniale i pesto. Når de mikses med hvidløg, olie og den lidt salte lækre vesterhavsost, så er det bare særligt godt.

Jeg bruger sådan en pesto her som salatdressing, som dip, til at smøre i sandwich eller toast og så er den skøn at vende nye danske kartofler i.

Prøv også: Min opskrift på nem og lækker rucolasalat >>

Rucolapesto
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M1
Ingredienser
  • 3 håndfulde rucola
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 40 g vesterhavsost
  • 30 g valnødder
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hæld valnødderne over med kogende vand og tør derefter vandet af med et rent viskestykke. Det gør at de smager knap så bittert og lidt mere mildt.

Kom det hele i en foodprocessor eller minihakker og kør det godt til det er lækkert i konsistensen.

Eller lav pestoen på den klassiske måde, hvor alt hakkes på et skærebræt. Simpelthen hak det super fint og alt på en gang (undtagen olivenolien, som først blandes i tilsidst)

Smag og vurder om det evt skal have en smule mere olivenolie.

Opskriften giver 1 dl pesto