Saltkarameller – flødekarameller
Hjemmelavede saltkarameller er så lækre og virkelig hyggelige at lave.
Bløde, søde og med en overraskende saltsmag, som smelter perfekt sammen med den søde flødekaramelsmag. Tænk at man kan lave så skønt og lækkert hjemmelavet slik med få ingredienser.
Jeg bruger også gerne flødekarameller til konfekt, hvor jeg skærer den i små stykker og ruller i marcipan eller til at komme i vanijeis om sommeren.
Prøv også: min opskrift på havregrynskugler >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 40 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltkarameller
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 120 g glukosesirup
- 1 spsk flagesalt
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op. Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.
Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen slipper bunden og har en tyk og sej konsistens, samt en temperatur på 120 grader er den færdig.
Drys salt i, rør det rundt og hæld karamelmassen i en beholder på cirka 16×16 cm, foret med bagepapir.
Lad karamellen stå på køkkenbordet og køle af i mindst 3 timer og skær karamellerne ud i den størrelse du ønsker.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for altid gode og lækre opskrifter
Jeg vil prøve at lave dine karameller.
Men skal lige høre om man kan bruge et infrarød termometer til at måle temp på karamelmasen?
Mvh Rikke
Hej Rikke
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes!
Jeg har ikke prøvet et infrarødt termometer til karamel, men mon ikke det kan fungere fint. Du må endelig prøve det af og vende retur om det blev godt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad sker der hvis der røres for ofte? Har lavet dem + 10 gange og ELSKER DEM, men tænker altid på om jeg mon rør for meget.
Rør altid godt i starten med dejskraber da jeg synes glukosen sidder fast.
Hej Tasja
De kan risikere at blive lidt grynede af det, men det lyder jo som at du har helt styr på fremstillingen af karamellerne ♡ Så dejligt du synes godt om dem!
God fornøjelse med alle julelækkerierne
Kh Ann-Christine
Kan man lave chokoladekarameller fra samme opskrift?
Hej Brit
Tænker du på at overtrække dem med chokolade eller komme chokolade i selve karamellen?
Kh Ann-Christine