Solbærsaft
Min opskrift på den skønneste solbærsaft, har jeg glædet mig til at dele med jer.
Vi har solbærbuske i haven og de mørke sort-røde bær er vidunderlige at bruge til saft og marmelade.
Jeg har allerede nydt flere glas hjemmelavet solbærsaft de seneste dage og det er både nemt og lækkert at lave sin egen solbærsaft og det smager dejligt, både blandet med vand, danskvand, cava eller med vodka og lemonsodavand til en skøn sommercocktail.
Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 liter
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Solbærsaft
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 700 g solbær
- 7 dl vand
- 500 g sukker
Vask solbærrene og kom dem i en gryde med vand og kog det op. Lad vand og bær småkoge under låg i omkring 20 minutter.
Si saften gennem et bomuldsklæde i en sigte. Kom den sigtede saft i en ren gryde og tilsæt sukker.
Kog op og lad saften koge i et kvarters tid uden låg. Hvis der dannes skum på toppen, så fjernes det med en ske.
Hæld den færdige saft på skoldede rene flasker.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mon du har så du kan sælge frosne usødede bær til en gammel diabetiker(2) så vil jeg være meget teknemmelig .
Jeg har svenske aner og i Sverige har man solbærsnaps – destilleret på solbærvin – Svartvinbær og kan købes i 1/2 l flasker og holder 38 og 40 grader proof og går under navnet Svartvinbær Brændvin –
Hvis du kommer hinsidan bør du gå på Systemet og købe – det smager himmelsk –
Jens Fisker Larsen
Hej Jens
Ja, jeg dyrker min have økologisk, men jeg har desværre ikke salg af bær, da jeg kun dyrker bær, frugt og grønt mv til eget forbrug.
Håber du kan finde en god gårdbutik, evt med pluk selv.
Solbærsnaps, det er lækkert og jeg har planer om at lave min egen til næste år, så kan det være jeg deler min opskrift i den forbindelse.
Kh Ann-Christine
jeg går ud fra at du er økologisk med dine bær – altså usprøjtede – og dermed er med til at bevare det gode drikkevand –
K.H – Jens Fisker
Skal solbærrene ribbes inden de koges ?
Hej Anne
jeg plejer kun at ribbe de groveste stængler fra, ellers oplever jeg ikke det er nødvendigt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Glæder mig til at smage – er i fuld gang med at koge bærrene. I din opskriftstekst står der blandingsforhold til ribssaft er 1:1. Er det også det for solbær.
Ja, eller efter smag – smag endelig til som du synes den bliver bedst :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine