Tærtedej til madtærter
Her er min yndlingsopskrift på tærtedej som jeg bruger igen og igen til alverdens dejlige madtærter.
Om der skal fuldkorn i en tærtedej eller ej, er en smagssag. Jeg synes den smager dejligt med og at det giver en god krumme, så jeg kommer derfor altid lidt fuldkorn i – se tips under opskriften til, hvordan du nemt kan justere den til med mere eller mindre fuldkorn og tips til at lave en glutenfri tærtedej og du kan bruge begge varianter af mine opskrifter på madtærte.
Prøv også: Få din madplan fra Valdemarsro her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Tærtedej til madtærter
- Tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør, koldt
- 2 spsk vand
- 1 tsk salt
Bland fuldkornsmel, hvedemel og salt sammen i en skål og smuldr smør i mel blandingen.
Saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Tril den til en rund kugle og læg den tilbage i skålen. Sæt dejen i køleskab i ca. 15-30 minutter.
Rul dejen ud i en cirkel, der passer til tærtefadet, og tryk den fast i en smurt tærteform på cirka 27 cm i diameter.
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Den er nu klar til at blive fyldt med tærtefyld.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor længe skal tærten af når fyldet er kommet i?
Hej Maria
Det kan du se i mine forskellige opskrifter på madtærte her
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Så fine opskrifter, men tærtekanten falder ned under forbagningen – hvad gør jeg forkert?
Hej Janne
Det kan ske, særligt hvis dejen er blevet æltet for meget. Det kan også hjælpe at sætte tærteformen med dejen i fryseren i en times tid, efter den er prikket – og derefter fylde den og forbage den direkte fra frost.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har prøvet at lave denne dej et par gange og hver gang er den blevet tør og smuldrende – også selvom jeg har tilføjet ekstra vand/smør. Den er virkelig svær at arbejde med.
Men bortset fra denne opskrift er dine opskrifter altid super gode :-)
Hej Helle
Jeg oplever ikke den bliver så tør som du beskriver, men den må gerne være lidt porrøs for at få en sprød lækker tærtebund. Du kan komme lidt ekstra smør i, for at få den blødere.
Kh Ann-Christine