Alt i en gryde med hanekylling og rodfrugter

Vi havde køleskabet fyldt af lækre rodfrugter. De klassiske kartofler og gulerødder, men også bolchestribede beder, som er så flotte at jeg næsten ikke nænnede at langtidssimre/dampe dem. De mister nemlig det meste af den fine farve efter sådan en omgang, men lækre er de nu alligevel. 

Opskriften på “Alt i en gryde” kan varieres i det uendelige. Brug det der er i køleskabet og vær blot opmærksom på om der er nogle af råvarerne som ikke vinder på at blive langtidssimret. Så skal de blot tilsættes tilsidst og kun lige have 5 minutter under låg. Det er fx broccoli, blomkål, og courgetter. I min opskrift er der rigeligt til 6-8 personer, hvis man servere godt brød og fx ris til.

Jeg havde sådan lyst til et ordentligt måltid. Et måltid med godt brød, med tid og kærlighed. Men også et måltid som ikke tog alt for lang tid. Det er nemlig ikke timevis i køkkenet, der skal bruges tid på lige nu. Omstændig og tidskrævende madlavning må vente, til tiden er til det igen.

Opskrift på Alt i én gryde med hanekylling og rodfrugter

(6-8 personer, afhængig af tilbehøret. Server fx brød og ris til. Vi spiste blot lidt nybagt fletbrød til)

  • 1 hanekylling
  • 8 bolchebeder
  • 10 kartofler
  • 5 gulerødder
  • 1 courgetter
  • 2-3 dl god boullion/fond
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk tørret koriander
  • 1/4 rød chili (kan undlades)
  • en håndfuld frisk timian eller 2 tsk tørret
  • 1 spsk smør og 1 spsk olivenolie
  • Tilbehør: godt brød, smør og evt ris.

Hanekyllingen rengøres og renses. Gnid med salt og friskkværnet peber, spidskommen og tørret koriander. Olivenolie og smør varmes i en stor gryde, gerne en støbejernsgryde. Brun kyllingen heri, godt brunet på alle sider. Lad kyllingen ligge i gryden med brystet op, tilsæt 2 dl boullion og krydderier + chilien. Lad Kyllingen simre i 30-40 minutter med låg på. Sørg for at den ikke koger tør.
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Tag chilien op. Tilsæt peberfrugterne i gryden, evt sammen med lidt mere boullion. Grøntsagerne skal ikke dækkes med bouillion, gryden må endelig bare ikke koge tør. På med låget og lad det simre i 40-45 minutter. Når kartoflerne er møre, tilsættes courgetterne i grove stykker og dampes med i 4-5 minutter.
Server straks, gerne direkte i gryden. Drys med frisk timian inden servering og spis brød til. Server gerne ris til også, så kan retten snildt række til mange.

P.S Haps evt et par kartofler, beder og gulerødder op. Pisk det med lidt smør til mos og server som kartoffelmos til retten. Hvis man undlader chili og skære lidt ned på salt, kan retten på den måde fint serveres til de helt små også. Eller til de lidt større børn som ikke er vilde med grøntsager, men som godt kan lide kartoffelmos ;)

Print Friendly
Relaterede indlæg:

4 Kommentarer til Alt i en gryde med hanekylling og rodfrugter

  1. Mette skriver:

    Uhm – hvor ser det dejligt ud.

    Rigtig comfort food af den meget meget pæne slags.

    Bliver vi også forkælede med brødopskriften?

    Dejlig søndag til jer!

  2. Ann-Christine skriver:

    Tusind tak Mette. Jeg skal gerne skrive opskriften på fletbrødet også, jeg kan se jeg vist aldrig har haft en helt lign på bloggen, men kan huske den i hovedet ;)
    Dejlig dag til dig
    Kh Ann-Christine

  3. Øglemor skriver:

    Det står og bobler i gryden her hos mig nu. Og ih, hvor det dufter! Glæder mig til at smage. Tak for endnu en lækker opskrift :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>