Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/floedekartofler/

Flødekartofler

Flødekartofler er altså bare sådan en toplækker 80´er middagsret, som stadig – og altid – bare smager rigtig lækkert og er perfekt som tilbehør til rigtig mange kødretter, salater og så er den nem og enkelt at tilberede, når man får gæster eller bare har lyst til at servere en god kendt klassiker for sin lille familie.

PT1H

Flødekartofler

4 pers.     1 time
4 pers.
Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • 1 æg
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 l piskefløde
  • lidt revet muskatnød
  • 1 tsk finthakket frisk timian
  • 1 tsk sød paprika
  • salt og peber
  • smør til det ovnfaste fad
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, hvorefter de anrettes sammen med løg på det smurte ovnfaste fad.

Bland piskefløden sammen med et sammenpisket æg, presset hvidløg og krydderierne og fordel det hele hen over kartoflerne.

Stil fadet i ovnen ved 175 grader og bag det i ca 40-50 minutter eller til kartoflerne er møre. Kom evt et låg eller en ovnfast tallerken vendt på hovedet hen over det ovnfaste fad – det hindre at overfladen bliver for mørk. Men beregn i så fald gerne 10 minutters længere bagetid.