Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/floedekartofler/ Festmad Nytår, Påskefrokost, Tilbehør Aftensmad

Flødekartofler

Flødekartofler er en toplækker 80´er middagsret, som stadig – og altid – er et hit.

De skønne flødekartofler er nemme at lave og kræver ikke meget tid i køkkenet, men passer sig selv i ovnen og så er de perfekt som tilbehør til rigtig mange kødretter, salater og på en buffet.

Her får I min version af flødekartofler, som er noget så lækker – og del endelig jeres tips og tricks til ‘de perfekte flødekartofler’ – selv om den er så enkel, så kan retten alligevel varieres temmelig meget og det er hyggeligt når vi kan inspirere hinanden.

Prøv også: min opskrift på råstegte kartofler >>

Flødekartofler
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H20MPT20M4
Ingredienser
  • 1 kg kartoffel
  • 1 æg, sammenpisket
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 0,50 liter piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød, lidt revet
  • 1 tsk frisk timian, finthakket
  • 1 tsk sød paprika
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk smør, til det ovnfaste fad
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, hvorefter de anrettes sammen med løg på det smurte ovnfaste fad.

Pisk ægget godt sammen og rør  sammen med piskefløden til det er helt ensartet i konsistensen. Kom presset hvidløg og krydderierne i og rør det sammen. fordel blandingen over kartoflerne.

Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft og bag dem i 60-70 minutter eller til kartoflerne er møre.

Kom evt et låg eller en ovnfast tallerken vendt på hovedet hen over det ovnfaste fad – det hindre at overfladen bliver for mørk. Men beregn i så fald gerne 10 minutters længere bagetid.