Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmebagt-knaekbrod/ Brød Brød og Boller, Eftermiddagssnack, Kiks, Madpakker, Snacks

Knækbrød

Hjemmebagt knækbrød er virkelig lækkert og min opskrift på de lækre  knækbrød kan varieres i det uendelige.

Indimellem laver jeg den helt som beskrevet herunder og andre gange kommer jeg et lille drys revet emmentaler på inden de bages. eller tilføjer lidt hørfrø, chiafrø, finthakket soltørrede tomater (versionen uden olie) eller kommer lidt andre nødder, frø og kerner i dejen.

Det smager altsammen så godt og jeg kan varmt anbefale at prøve det af.

PT1H15MPT15M10

Knækbrød

Tid i alt1 time 15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Antal10 stk.
Ingredienser
  • 120 g ølandshvede
  • 30 g hvedemel
  • 15 g havregryn, finvalset
  • 25 g solsikkekerner
  • 30 g sesamfrø
  • 25 g græskarkerner
  • 1 dl vand
  • 0,50 dl olivenolie
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk flagesalt, + lidt til at drysse med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom vand og olivenolie i en skål.

Bland de tørre ingredienser i en skål for sig selv og kom dem i skålen med vand og olivenolie.

Saml dejen og kom den i en skål med låg.

Sæt dejen i køleskabet i en times tid, den er nemmere at rulle ud når den er kold.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir. Skær den ubagte dej ud i firkanter, drys  evt med en smule flagesalt på.

Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 17-18 minutter, til de er smukt gyldne i kanterne.

Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.