Lemoncurd
Lemoncurd er uundværligt tilbehør til en klassisk engelsk afternoon tea med de lækreste scones og gerne serveret med clotted cream eller flødeskum.
Det er nemt at lave lemoncurd, men det kræver lidt tålmodighed og at man er opmærksom på temperaturen.
Resultatet er så lækkert. Sødt, syrligt og cremet.
Den søde og syrlige lemoncurd smager også skønt på boller, som frosting til cupcakes, fyld i macarons, til lagene i en lagkage og meget andet godt!
Prøv også: mine opskrifter til afternoon tea >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 0.3 liter
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lemoncurd
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1,50 dl citronsaft
- 3 æg
- 200 g sukker
- 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
- 90 g smør, i tern
Pisk citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader, under konstant omrøring.
Pisk smørternene i lidt efter lidt. Rør konstant med et piskeris til det tykner og hold øje med at temperaturen konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.
Hæld den bløde tykke creme gennem en sigte, så citronskal og eventuelle æggehviderester, sigtes fra og kom cremen på et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til det er helt koldt.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har lavet en dobbelt portion i går aftes, men i dag er den stadig helt tynd. Hvad kan jeg have gjort forkert og kan jeg evt varme den op igen nu hvor der er smør i?
Hej Mette
jeg spekulere på om citron og æggecremen er tyknet nok inden du begyndte at tilføje smør? – og om du har brugt smør eller et blandingsprodukt? Jeg ved ikke om det kan gøre en forskel med blandingsprodukterne, det har jeg ikke testet.
Det vil ikke hjælpe at varme den op igen, desværre. Men måske kan den bruges til at dyppe æbleskiver i, eller til at smøre på en kage. Den kan evt fryses i mindre portioner, så du kan bruge den når der lige er en lejlighed til det.
Kh Ann-Christine
Jeg synes det er træls, at der ikke står noget om citronskal i ingredienslisten. Jeg nåede at presse alle mine citroner og smide skallerne ud, for at have alting stående klart. Så gik jeg i gang, og kunne konstatere at skallen skulle i også
Hej Louise
Der står øko citron, fintrevet skal herfra i ingredienslisten – blot lidt længere nede.
Kh Ann-Christine
Der står du skal bruge skallen fra 1/2 øko citron o ingredienslisten
Vh en som ofte har brugt opskriften
Kan man bruge hindbær til curden stedet for citron?
Hej Vivi
Jeg har ikke testet det, men prøv det endelig af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har lavet den med hindbær rigtig mange gange, så det kan man sagtens :)
vh Bente