Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/paere-belle-helene/

Pære Belle Helene

Pære Belle Helene er sådan en skøn og virkelig klassisk nem dessert. Perfekt til efteråret, hvor pærerne er helt perfekte i øjeblikket.

Jeg spiser gerne mindst én om dagen. En pære altså … – ikke en Pære Belle Helene dessert ;) trods alt!

Man kan servere den med hjemmelavet vaniljeis – eller man kan købe en god lækker en, lavet på fløde og med gode og rigeligt vaniljekorn. Så bliver det faktisk en temmelig nem dessert, hvor selve arbejdsindsatsen tager max 15 min – og så kan desserten fint forberedes i god tid, så chokoladesaucen blot skal lunes lige inden servering.

Fin måde at starte efterårsferien på ♡

PT1H

Pære Belle Helene

4 personer    1 time
4 personer
Ingredienser
  • Råsyltede pærer
  • 4 pærer
  • 1 l vand
  • 2 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 citron - saften herfra
  • Chokoladesauce
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 125 g mørk chokolade, grofthakket
  • Tilbehør
  • God vaniljeis
  • Finthakkede mandler og pistaciekerner
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Råsyltede pærer
Kan laves i god tid, dagen før eller om formiddagen.
Skræl pærerne, halver dem og fjern blomst og kernehus. Blomsten skæres af med et lige snit – så pærerne kan stå pænt på tallerkenen senere.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Fordel vaniljekorn i sukkeren og kom vand, sukker med vanilje, citronsaft og vaniljestang i en gryde. Kog op og kom pærerne i.

Kog pærerne i lagen i 5-10 min afhængigt af hvor hårde de var. Jo blødere – jo kortere kogetid. Sluk for varmen og lad pærerne ligge i lagen til de er kølet af.

Chokoladesauce
Kog fløden op i en gryde. Når det koger slukkes for varmen og den grofthakkede chokolade røres i. Rør til det er helt jævnt. Serveres lunt til de syltede pærer. Chokoladesaucen kan opbevares på køl, men vil i løbet af nogle timer stivne til ganache. Det kan så bruges som chokoladesmør til nybagte boller eller det kan varmes op i et hurtigt vandbad, hvorefter det er klar til servering til Pære Belle Helene.

Servering
Anret en pære på hver tallerken. Kom en kugle vanilje is ved siden af og hæld lidt gavmildt med chokoladesauce over. Drys med hakkede mandler og pistaciekerner og server straks.

Tip: Kog efterfølgende sukkerlagen fra pærerne ind til en lækker pæresirup som er fantastisk til f.eks. havregrød, boghvedegrød, på ymer, eller skyr med granola